TV der bevæger dig

Velbekomme: Lav din egen lækre hønsesalat

Sådan kan en hønsesalat komme til at se ud - hvis du gør det ordentligt. Foto: Søren Willadsen

Har du lyst til lidt lækkert til sommerbordet? Hver uge får du en ny sommeropskrift serveret af lokale restauranter og madelskere.

Det er fredag, og du skal måske forkæle dig selv med et lækkert og smagfuldt sommeranretning. I juli måned kan du hver fredag finde en ny lækker opskrift lige her, som du kan prøve kræfter med i køkkenet eller på grillen.

I dag præsenterer vi en ret fra Søren Willadsen, der har madbloggen gastromad.dk. Han er fast skribent og forfatter på en lang række madmedier og bøger. I dag præsenterer han en hjemmelavet hønsesalt, der kan få de fleste munde til at løbe i vand. Perfekt til et stykke brød. Om sin ret siger han:

- Hjemmelavet hønsesalat som du med garanti bliver afhængig af, så pas på, da den bare smager langt bedre end en købesalat.

Søren Willadsens hjemmelavede hønsesalat

Opskriften er til 4 personer 

Forberedelse: 45 minutter
Tilberedning: 45 minutter

Du skal bruge: 
  • 1 høne eller kylling
  • 1 groft hakket løg
  • 1 gulerod skåret i skiver
  • 1 porre skåret i ringe
  • 1 persillerod skåret i tern
  • 1 helt hvidløg, groft hakket
  • 1 laurbærblad
  • 5 stilke timian
  • 5 peberkorn
  • Vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. mayonnaise
  • 1 dl. creme fraiche 18%
  • 1 – 2 spsk. Dijonsennep
  • Saften fra ½ - 1 citron
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 bundt frisk bronzefennikel

Start med, at fjerne skindet fra hønen. Rens skindet for så meget fedt som muligt. Skær det fra der ikke er skind. Læg skindet på en bradepande med bagepapir på. Sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 20 – 25 minutter, indtil det er sprødt. Tag det ud og dup det tørt for fedt. Lad det køle ned, og skær det i store stykker. 


Kom høne, løg, gulerod, porre, persillerod, hvidløg, laurbærblad, timian, salt og peberkorn i en stor gryde. Dæk det med vand, som koges op. Skru ned for varmen til lavt blus og lad hønen simre i ca. 45 minutter indtil den er mør.

Tag den op af gryden og lad den køle ned. Pluk kødet af hønen og sorter små ben fra.

Du kan vælge, at røge halvdelen af kødet på grillen. Jeg har brugt en kuglegrill til det, hvor jeg kom kødet i et foliefad og smed vådt træflis direkte ovenpå kullene. Kødet blev røget i ca. 6 – 7 minutter, hvorefter det blev blandet med resten af kødet. Bruger du en gasgrill kan du komme træflisen i en røgboks som sættes på risten.

Bland mayonnaise, creme fraiche og dijon sennep sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Tag ca. ⅓ af og hak det fint. Bland det i dressingen.

Kom hønsesalaten i en skål. Drys det hakkede hønseskind over og pynt med masser af frisk dild og bronzefennikel.
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden