47-årig mand dømt for at bringe andres liv i fare ved hensynsløs kørsel

Retten i Kolding har idømt en 47-årig mand et års ubetinget fængsel for blandt andet at have bragt andres liv i fare ved hensynsløs bilkørsel.

- Den 47-årige kørte så hensynsløst i en stjålet bil den 16. august 2017 i og omkring Grindsted, at han blev sigtet og nu dømt for i fem tilfælde at have bragt andres liv og førlighed i fare, fortæller anklagerfuldmægtig Therese Marie Brüner fra Sydøstjyllands Politi.

Den 16. august 2017 fik Sydøstjyllands Politi en melding fra en borger, der havde set en bilist i en stjålet bil køre rundt i Grindsted.

Politiet fandt bilen, men den 47-årige, der kørte bilen, ville ikke standse. Politiet satte derfor efter ham, og her kørte den 47-årige i flere tilfælde mod færdselsretningen, ignorerede den ubetingede vigepligt og nåede op på en hastighed på 140 km/t.

- Flere trafikanter var nødsaget til at foretage undvigelsesmanøvrer for ikke at blive påkørt af den 47-årige, uddyber anklagerfuldmægtig Therese Marie Brüner:

- Men efter 11 km fik Sydøstjyllands Politi stoppet føreren af bilen ved en mindre påkørsel, og han blev herefter anholdt.

I forbindelse med ransagningen af den brugsstjålne bil fandt politiet en række genstande, som viste sig at være stjålne. Det blev den 47-årige mand også dømt for.

Derudover blev han dømt for en række øvrige forhold af tyveri og brugstyveri.

Udover at blive idømt et års ubetinget fængsel blev den 47-årige mand ligeledes frakendt førerretten i 3 år.

Den 47-årige mand påtog sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen. Han blev varetægtsfængslet efter dommen.