Billund lufthavn bruger årligt hjertestarteren

I Billund Lufthavn havde de fredag besøg af flere livreddere, som lærte rejsende om hjertestartere.

Fem millioner mennesker er årligt igennem Billund Lufthavn. Det betyder også, at der af og til bliver brug for nogle vakse medmennesker, når en person får problemer med hjertet i lufthavnen. I anledning af hjertestarterdagen var en række livreddere fredag på besøg i lufthavnen for at vise de rejsende, hvordan man blandt andet bruger en hjertestarter.

- Nu er lufthavenen jo et sted, hvor der er rigtig mange mennesker, og vi må sige, at cirka en gang om året anvender vi hjertestarter. Det kan enten være som overvågning og supplement til almindelig førstehjælp eller at vi støder, hvor der er tale om hjertestop, siger Lars Henrik Hansen, der er sikkerhedschef i Billund Lufthavn til TV SYD.

I Billund Lufthavn hænger der allerede en hjertestarter, og det var derfor en ren oplysningskampagne, som lufthavnen kørte fredag. Billund Lufthavn er nemlig meget opmærksomme på området.

- Vi har helt sikkert et meget stort ansvar, og vi vil jo gerne byde ind på det her område og gøre det så optimalt som muligt. Vores erfaringer viser, med de korte responstider vi har, at vi faktisk har en ret stor succes, hvis man kan bruge det udtryk i den her sammenhæng, siger Lars Henrik Hansen.