Billund Lufthavn sætter passagerrekord trods aflysninger og strejke

I juli rejste 21 procent flere passagerer igennem Billund Lufthavn sammenlignet med samme måned i 2019.

For første gang nogensinde er mere end en halv million passagerer rejst igennem Billund Lufthavn på en måned.

Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

515.060 passagerer gik igennem lufthavnens terminal i juli. Det er samtidig en vækst på mere end 21 procent sammenlignet med 2019 - altså inden coronakrisen der ramte luftfarten hårdt.

Det rekordstore antal passagerer har fundet vej gennem Billund Lufthavn på trods af mange aflyste fly samt strejkeramte flyvninger med SAS.

Potentielt kunne rekorden altså have været udbygget yderligere, lyder det i meddelelsen.

- Der er stor travlhed i luftfarten, og det er ikke alle lufthavne, der er gearet til det efter den hårde coronatid, siger Jan Hellellund, administrerende direktør i lufthavnen, i meddelelsen.

- Men på trods af travlhed og dermed aflyste fly og enkelte strejkeramte charterflyvninger med SAS rammer vi en ny 'all time high'. Endda med en tocifret vækstrate. Og det er vi heldigvis gearet til i Billund Lufthavn, lyder det videre.

Nogle lufthavne har været nødt til at sætte kapacitetsbegrænsninger på antallet af daglige flyvninger på grund af personalemangel oven på coronapandemien. Men det har altså ikke været tilfældet i Billund.

Her var man på forkant med den travlhed, der er opstået hen over sommeren. Allerede i november begyndte man at rekruttere det sikkerhedspersonel, som kræver en grundig og lang oplæring for at være klar.

Derudover oprustede man yderligere i januar, og det har altså hjulpet lufthavnen igennem den rekordtravle måned.