TV der bevæger dig

Billund Lufthavn vokser: Bygger nyt multihus

Øget trafik gennem Billund Lufthavn får nu lufthavnen til at bygge et nyt multihus. Huset skal rumme et bagagebånd og lagerplads.

Den nye Mulithal skal ifølge Billund Lufthavn se sådan ud. Foto: Billund Lufthavn

I sidste uge rundede Billund Lufthavn tre millioner passagerer i 2016, og det var ny rekord. Nu har lufthavnen så taget konsekvensen af de mange rejsende, de vil nemlig bygge et nyt multihus, der skal give mere plads til både rejsende og personale.

- Vi har arbejdet på at finde ud af, hvordan vi kan udvide lufthavnen, så vi kan forøge kapaciteten, siger Anders Nielsen, projekt og udviklingschef, Billund Lufthavn, til TV SYD.

Det er rettidig omhu.

Anders Nielsen, projekt og udviklingschef, Billund Lufthavn

Ifølge ham har lufthavnen ikke pladsproblemer på nuværende tidspunkt, men hvis væksten fortsætter som hidtil, så vil lufthavnen snart få brug for mere plads. 

- Det er rettidig omhu, siger Anders Nielsen. 

Læs også Milia på to år blev passager nummer 3.000.000

Huset kommer til at ligge på lufthavnens østside og vil øge Billund Lufthavns kapacitet til 1.800 passagerer i timen. Der kommer blandt andet til at være et nyt baggagebånd i det nyt hus, som vil være 6.500 kvadratmeter stort.

- Passagererne vil få bedre mulighed og mere plads, når de skal have udleveret deres bagage, særligt når der er flere ankomster på samme tid, siger Anders Nielsen.

Budgettet for det nye hus er mellem 120-140 millioner kroner, og Anders Nielsen forventer, at huset står færdigt oktober 2018.