TV der bevæger dig

Grænsekontrol giver frit spil i Vorbasse

Den øgede grænsekontrol betyder, at moms-fuskere og skattesnydere får mere frit spil på Vorbasse marked, som åbner torsdag middag. Skat har ikke kræfter til kontrol.

Kræmmerne behøver ikke frygte besøg af Skat under årets Vorbasse Marked. Skat bruger alle kræfterne ved grænsen. (Arkivfoto)

Skat har ikke umiddelbart planer om kontrol på den 280. udgave af markedet i Vorbasse.

Ligesom kræmmere ved ringridninger og markeder i Syd- og Sønderjylland har været fredet i år.

Politisk beslutning

- Grænsen har så høj prioritet, at vi ikke kommer på markeder eller til ringridninger i år. En politisk beslutning, der har medført store ændringer fra den ene dag til den anden, har gjort, at vi har måttet skære helt ind til benet og prioritere skarpere end de andre år, siger Bo Lorenzen, der er chefkonsulent ved Skat til JydskeVestkysten.

Tidligere år har Skat gennemført både små og store kontroller på markeder og til ringridningerne. Det har afsløret mange tilfælde, hvor der ikke er betalt moms eller skat af kræmmervarerne.

Også en del kopi-varer er blevet inddraget på markedspladserne.

Endelig er adskillige tilfælde af skattesnyd blev opdaget, fordi sælgerne ikke er registreret. Også folk, der modtager kontanthjælp eller anden overførselsindkomst er grebet i at arbejde på markederne.

Der er ca. 700 boder på Vorbasse Marked - og traditionelt gæstes stedet af op mod en kvart million.

Mest sete på tvsyd.dk