Computersimulationer hjælper syddanske forskere i kampen mod corona

Ved hjælp af computersimulationer har forskere ved SDU NanoSYD i Sønderborg fundet frem til et stof, som måske kan fungere som våben i krigen mod corona.

PC786.

Koden ovenfor er hverken navnet på et charterfly eller nummeret på en nyopdaget stjerne i universet.

Det er derimod navnet på et stof, som måske kan fungere som medicin mod corona.

Det er forskere ved blandt andet SDU NanoSYD i Sønderborg , der ved at teste eksisterende medicintyper har fundet frem til stoffets gavnlige effekter i kampen mod corona-virusset.

PC786 bruges i dag i bronkitismedicin, men måske kan det også komme til at spille en rolle i jagten på en effektiv corona-kur.

- Vi har kigget på grundstrukturen i eksisterende medicintyper. PC786 er det stof, som viste det bedste resultat mod corona, siger Yogendra Kumar Mishra, der er professor ved SDU NanoSYD.

Professor er optimistisk

For at finde frem til stoffet har universitetet i Sønderborg sammen med det svenske Uppsala Universitet brugt et computerprogram, der kan vise simulationer over, hvordan forskellige eksisterende lægemidler reagerer mod coronavirus. 

Med de simulationer kan medicinalindustrien koncentrere sig om potentielt virksomme midler mod corona og ikke spilde tiden på forsøg med tusindvis af andre medicintyper.

Yogendra Kumar Mishra spår, at opdagelsen allerede vil kunne give videnskaben et middel mod corona ved årsskiftet.

- Jeg er ret sikker på, at vi har noget medicin, som vil virke mod covid-19 ved udgangen af 2020 eller begyndelsen af 2021, siger professoren.