TV der bevæger dig

COVID-19

Efterskoleelev: - Jeg vil rigtig gerne bare tilbage

Landets 30.000 efterskoleelever må endnu ikke komme tilbage til deres efterskole. Det kan tidligst ske 11. maj, og det ærgrer 17-årig Mads Madsen.

17-årig Mads Madsen vil gerne tilbage til Ladelund Efterskole, så han kan opleve det sidste af sit efterskoleophold sammen med vennerne. Foto: Nicklas Møller Dannemare Palner / TV SYD

- Jeg synes, det er træls, at jeg ikke får det sidste ud af det år, som skulle være det måske bedste i mit liv.

Sådan lyder det fra en af efterskoleeleverne. Mads Madsen er efterskoleelev på Ladelund Efterskole og savner det sociale liv, han havde på skolen.

- Jeg vil rigtig gerne tilbage – ikke bare for skolen og kammeraterne, men også alt det der sker om aftenerne og fællesskabet, siger han til TV SYD og tilføjer, at det ikke er det samme at være på Facetime med vennerne.

Jeg synes, vi er gået glip af så meget.

Mads Madsen, efterskoleelev, Ladelund Efterskole

Isoleret på skolen

Forstanderen på Ladelund Efterskole, Steffen Pedersen, mener, at efterskolerne vil være et godt sted at lukke op for, da eleverne kan være isoleret på skolen. Han håber, Mads Madsen og de andre elever kan komme tilbage, så alle kan være glade igen.

- Det er jo nærmest en katastrofe for eleverne. Vi har oplevet elever, som har ringet grædende til deres kontaktgruppelærer og spurgt: Hvad gør vi nu med vores efterskoleophold, siger han.

Hvis Mads Madsen får lov at komme tilbage på Ladelund Efterskole, så isolerer han sig gerne på skolen.

- Jeg vil have det fint med at kunne starte igen, og så kun være der helt indtil vi slutter. Jeg synes, vi er gået glip af så meget, så jeg vil hellere end gerne bare tilbage og være der.

Uenighed blandt partier

Flere af folketingets partier vil gerne have lavet det om, så efterskoleeleverne kan komme tilbage på landets skoler. Ellen Trane Nørby, (V), mangler svar fra regeringen, og så længe der ikke er kommet svar, så mener Venstre, at der skal være mulighed for at åbne for efterskolerne.

- Vi har spurgt regeringen, siden den traf beslutningen om at lukke efterskolerne, hvad det er for nogle sundhedsfaglige argumenter, der gør, at den ikke mener, at skolerne kan åbne. Der har vi desværre ikke fået svar, og derfor mener vi, at man skal åbne, hvis det overhovedet er sundhedsmæssigt forsvarligt, fordi rigtig mange elever er derhjemme og føler, de går glip af efterskoleminderne, siger hun til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk