TV der bevæger dig

COVID-19

Fra nul til to millioner: Her er der fuldt tryk på produktion af visirer

Abena i Aabenraa har forrygende travlt lige for tiden. Derfor har de ansat 25 af medarbejdernes halvvoksne børn til at samle visirer.

Som man kan se arbejder de unge med goooood afstand til hinanden, når de samler visirer. Foto: Anne Bolding, TV SYD

Ikke alt er jammer her i corona-krisen. Tag nu for eksempel Abena i Aabenraa. For 14 dage siden solgte de lige præcis nul visirer til beskyttelse mod virus. Nu har de solgt to millioner. Faktisk har de så travlt, at de har ansat 25 af de ansattes halvvoksne børn, der alligevel går derhjemme og keder sig. Først fordi de var sendt hjem fra skole, og nu har de jo til al overflod påskeferie.

- Vi skal have samlet 25.000 inden påske. Så hvis vi ikke når det på de tre første dage her, så fortsætter vi ind i helligdagene, fortæller indkøbschef Grete Müller fra Abena.

Delene er fra Sverige

Visirerne kommer i fire dele fra en producent i Sverige. De kommer fra Sverige, fordi det af flere grunde er svært at få ting fra Kina, sådan som landet ligger. De bliver så samlet i en hal syd for Aabenraa af de ansattes kære børn.

Da Abena er i hygiejnebranchen, så foregår det hele lige efter corona-bogen. De unge sidder med tre meters afstand, og de har mundbind, kitler og hårnet på, så de ikke smitter, mens de pakker værnemidler. Og de får overenskomstmæssig løn, forsikrer indkøbschef Grete Müller.

 

Mest sete på tvsyd.dk