Jelling tror stadig på festival i 2021

Forberedelserne til næste års Jelling Musikfestival er allerede i gang, og arrangørerne er klar, hvis myndighederne giver grønt lys, meddeler ordførende festivaldirektør Lars 'Charlie' Mortensen.

Mennesker, musik og telte så langt øjet rækker er fast del af programmet, når landets festivaler spiller op over sommeren og indhyller de store marker i øl og træflis. Der var dog hverken dans eller dunder i 2020, hvor coronapandemien trak stikket på de store forsamlinger.

quote

Vi havde stort set en færdigplanlagt festival klar i foråret.

Lars ’Charlie’ Mortensen, ordførende festivaldirektør for Jelling Musikfestival

Nu er smittetallene igen stigende, men arrangørerne af Jelling Musikfestival tror stadig på en festival i 2021.

- Vi tror på, at vi kan afholde festival i 2021. Hvordan den så kommer til at blive, ved vi ikke endnu, men vi er positive - festivalfolk er jo glade mennesker, siger ordførende festivaldirektør Lars ’Charlie’ Mortensen.

I festivalkalenderen står det i efteråret på forberedelser til næste års festival, og i samarbejde med festivalbranchen og myndighederne er Jelling Musikfestival samtidig i gang med at undersøge alle muligheder for at kunne afholde store arrangementer på en forsvarlig måde.

- Vi havde stort set en færdigplanlagt festival klar i foråret. De fleste forberedelser kan vi bruge i 2021, og vi kan reagere hurtigt, så snart myndighederne giver grønt lys, siger Lars ’Charlie’ Mortensen.

Festivalen er en del af den danske identitet

Det var ikke uden konsekvenser, da de mange festivaler blev aflyst i april. Udover at gæsterne gik glip af en festival, gik hele musikbranchen også glip af deres indtjening.

Det er dog særligt fællesskabet omkring festivalerne, som får Lars ’Charlie’ Mortensen til at arbejde videre.

- Der er det fantastiske ved foreningsdanmark, at vi ved, at der er en stor værdi i at være med i fællesskaber og at yde i fællesskaber, som festivaltraditionen også indebærer. Det er simpelthen for dyrebart at opgive det. Det er en del af vores identitet og selvopfattelse som danskere, siger han.

En del af festivalfællesskabet blev alligevel gennemført i 2020, da Jelling Musikfestival sammen med TV SYD gennemførte Jelling Hjemmefestival. Her kunne man følge med i tre havekoncerter og få lidt af festivalstemningen hjem i stuerne.

Musikken overlever

Bliver festivalen i 2021 også aflyst, kommer det til at have alvorlige konsekvenser, skriver Jelling Musikfestival på deres hjemmeside. Hvor alvorlige kan de dog ikke sige endnu.

quote

Uanset hvad der sker, vender Jelling Musikfestival tilbage.

Lars ’Charlie’ Mortensen, ordførende festivaldirektør for Jelling Musikfestival

Selvom endnu en aflyst festival kan have omfattende følger, så holder Lars 'Charlie' Mortensen fast i, at Jelling Musikfestival ikke vil blive afholdt, hvis ikke det kan gøres forsvarligt.

- I starten af det nye år, så skulle der helst være nogle modeller for, hvordan man kan afholde større arrangementer, så vi har noget at arbejde med. Lige nu er det frustrerende, at vi hverken kan gøre fra eller til, men vi er klar til at bidrage, så vi kan finde en løsning, siger han.

Alligevel tror Lars ’Charlie’ Mortensen på, at festivalen og musikken overlever.

- Historien har vist, at pandemier slutter. Historien har også vist, at musikken altid overlever, selv når de tungeste skyer hænger over verden. Det samme vil vores trang til at danse, synge og lysten til at være sammen i det fællesskab, der foregår før, under og efter festivalen. Uanset hvad der sker, vender Jelling Musikfestival tilbage.