Justitsminister til landets kommuner: - Få bestilt mobile testenheder med det samme

Regeringen indkalder nu alle landets borgmestre til hastemøde for at få testet så mange borgere som muligt.

Ovenpå den britiske variants indtog til Danmark er behovet for at teste borgerne også steget.

Derfor indkalder justitsminister Nick Hækkerup landets kommuner til hastemøde for at få kommunerne til at teste så mange som muligt.

- Vi står i en utilfredsstillende situation, hvor de private leverandører på den ene side siger, at der er masser af ledig mobil testkapacitet, og medarbejdere i vores daginstitutioner og plejehjem på den anden side har et velbegrundet ønske om at blive testet, siger justitsminister Nick Hækkerup i en pressemeddelelse.

Ministeren henviser til, at der er i øjeblikket ledig testkapacitet på landets testcentre og hos de private udbydere, der tilbyder gratis hurtigtest. Den samlede mobile hurtigtestkapacitet er aktuelt på over 30.000 daglige test ifølge leverandørerne selv. Fra februar bliver antallet fordoblet.

Ifølge direktør for Statens Serum Institut Henrik Ullum er flere test et af våbnene mod den mere smitsomme variant af coronavirus.

- Vi skal kigge på, om man kan gøre mere lokalt for at bringe smitten ned - for eksempel øget testning og mere information til borgerne, som er to meget effektive redskaber, sagde Henrik Ullum til TV 2 tirsdag.

Den nuværende corona-situation har allerede fået regeringen til at opfordre danskerne til at få foretaget flere test. For at forhindre yderligere smittespredning på de arbejdspladser, der fortsat er åbne, opfordrer regeringen særligt ansatte, der ikke kan undgå kontakt med mange mennesker at lade sig teste mindst en gang om ugen. Også selv om de ikke har symptomer eller i øvrigt har grund til at mistænke, at de skulle være smittede.