Aflyser bryllup: Maria og Henriks kærlighedsfest skal ikke være den næste smittekæde

De nye restriktioner, som skal mindske covid-19 smitten, har bremset mange af efterårets festligheder. For Maria Skovsgaard Bak og Henrik Ballegaard betyder det, at de ikke går ned ad kirkegulvet sammen på lørdag.

Invitationen siger den 26. september. Bordplanen er gået op, og tøjet er syet til. Alt står klar til på lørdag, hvor kirkeklokkerne skulle have lydt i Skibet Kirke i Vejle.

Men med nye restriktioner, der blandt andet lyder på et forsamlingsforbud, hvis man er mere end 50 personer, er brylluppet med 70 gæster udsat på ubestemt tid. Maria Skovsgaard Bak og Henrik Ballegaard vil ikke holde en fest, der ender med at starte endnu en smittekæde.

- Vi har både grædt og været nedtrykt efter pressemødet fredag. Vi havde glædet os helt vildt til den kæmpestore dag, vi skulle fejre med de mennesker, vi bedst kan lide, siger Maria Skovsgaard Bak.

Den næste smittekæde

Forsamlingsforbuddet gør det ikke muligt at afholde et bryllup af den størrelse i et lejet forsamlingshus.

quote

Der er en risiko for at blive den næste fest, man læser om i avisen, og det vil vi ikke.

Maria Skovsgaard Bak, kommende brud, Vejle.

Men for parret betyder sikkerheden på deres store dag også meget.

- Ét er forsamlingsforbuddet, men der er også en stigende smitte, og det kan give utryghed blandt gæsterne, siger Maria Skovsgaard Bak.

Flere festligheder med mange mennesker samlet har allerede startet flere smittekæder landet over. Det er en statistik, parret ikke vil være en del af.

- Der er en risiko for at blive den næste fest, man læser om i avisen, og det vil vi ikke, siger Maria Skovsgaard Bak.

Derfor er både vielse og bryllupsfest aflyst for nu.

De 70 indbudte gæster må pakke festtøjet sammen og afvente.
De 70 indbudte gæster må pakke festtøjet sammen og afvente.
Foto: Privatfoto.

Måneders forberedelse

Siden december sidste år har der stået bryllupsplanlægning på to-do-listen hos parret og deres to børn. Både bestilling af festmiddag, udsmykning, præst, blomster, musik og meget mere.

Flere måneders arbejde op til den perfekte dag krakelerede på en eftermiddag.

- Vi måtte ringe rundt og aflyse det hele fredag eftermiddag. Der har været mange overvejelser, men det blev pressemødet, der gjorde udslaget, siger Maria Skovsgaard Bak.

Der var allerede taget forbehold for covid-19 i forberedelserne, så sikkerheden ikke fejlede noget.

- Der var ekstra stor afstand mellem alle bordene, vi havde købt engangshåndklæder til toiletterne, og så var der sprit til alle. Alt var klar, vi manglede bare, at dagen skulle stå, siger Maria Skovsgaard Bak.

Der skal ro på

Der er ikke sat en ny dato for brylluppet, så Maria Skovsgaard Bak og Henrik Ballegaard afventer udviklingen med smitte.

- Vi ville blive ærgerlige over at skulle aflyse igen, så vi har ikke turde sætte en dato. Der skal mere ro på, inden vi har lyst til at holde vores bryllup. Det skulle jo gerne være den fest, vi drømmer om, siger Maria Skovsgaard Bak.

Drømmefesten inkluderer hverken store afstande eller mundbind.

- Der skal kunne danses, og der skal kunne snakkes, uden der behøver at være flere meter mellem gæsterne, siger Maria Skovsgaard Bak, som er klar til at vente på den store dag.

Det hele er dog klar, så byder muligheden sig, kan de godt finde på at springe til.

- Som det er lige nu, tænker vi ikke, at vi kan holde brylluppet dette efterår eller vinter. Omvendt har vi alt stående klar, så skulle det pludselig vise sig, at der kommer styr på situationen igen, kunne vi godt finde på at holde det med relativt kort varsel, siger den kommende brud.

Hvornår dagen kommer er altså uvis, men hun håber på, at tøjet stadig passer på dem alle fire.

- Det hele er rettet til og hentet, men børnene når nok at vokse ud af deres tøj, siger Maria Skovsgaard Bak.

Bryllupstøjet til parrets børn på to og fire år hænger klar i den rette størrelse nu.
Bryllupstøjet til parrets børn på to og fire år hænger klar i den rette størrelse nu.
Foto: Privatfoto.