TV der bevæger dig

COVID-19

Museum samler fortællinger om corona til fremtidens generationer

Give-Egnens Museum samler fortællinger fra områdets beboere, som i fremtiden skal være med til at fortælle om corona-epidemien.

Give-Egnens Museum søger genstande og fortællinger, som kan fortælle om hverdagen under corona-epidemien. Foto: Pernille Leftes

På Give-Egnens Museum beder de egnens beboere om hjælp.

De søger fortællinger fra hverdagen med corona-epidemien i Danmark. Med fortællinger, billeder, videoer og ting, som borgerne har givet til museet, vil museet fortælle fremtidens generationer, hvordan det var at leve i 2020, da corona-epidemien ramte Danmark.

- Vi befinder os i en periode, som vi ikke rigtigt har været i siden 2. verdenskrig. Derfor er vi interesseret i at høre om folks oplevelser i denne tid. Vi er i en helt anden situation end den, vi plejer at være i, og derfor er det interessant for os som museum og lokalarkiv at høre om den, fortæller Rikke Olafson, der er museumsinspektør på Give-Egnens Museum.

Museet har indtil videre kun modtaget et enkelt billede, men på de sociale medier som Instagram og Facebook samt museets hjemmeside efterspørger de flere. Folk er også velkomne til at aflevere ting, som har haft en særlig betydning for dem under corona-epidemien.

Fortællingerne skal gemmes

I første omgang er det ikke meningen, at de ting, som borgerne på Give-egnen afleverer til museet, skal bruges til en ny udstilling.

- I første omgang gemmer vi dem, så vi kan fortælle fremtidens brugere og borgere her på Give-egnen, hvordan det var at leve under corona-pandemien. Men måske kan man i fremtiden bruge det til at lave en udstilling, siger Rikke Olafson til TV SYD.

Museumsinspektør Rikke Olafson glæder sig til at modtage borgernes fortællinger. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Hvis man selv har lyst til at vise Give-Egnens Museum noget af sin hverdag under corona-epidemien, så kan man enten sende en mail til museet eller aflevere sine fortællinger, billeder, videoer eller andet til museet, når det åbner igen, da der lige nu er lukket på grund af coronavirus.

Mest sete på tvsyd.dk