TV der bevæger dig

COVID-19

Regionen tester symptomfrie ansatte i weekenden

En række sygehuse åbner denne weekend dørene for test af symptomfrie ansatte i sundhedssektoren med tæt borgerkontakt . Tiltaget blev taget godt imod.

I dag tog SOSU Lisbeth Poulsen imod regionens tilbud om at blive testet for coronavirus i weekenden. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Det tog kun et kort øjeblik med en podepind nede i halsen, så var Lisbeth Poulsen testet for coronavirus.

Hun er en af de medarbejdere, der har tæt borgerkontakt på et sygehus eller fx på et plejehjem, der igen i denne weekend kunne blive testet for COVID-19 på deres lokale sygehus.

Tiltaget med weekendtest hilser hun velkommen.

- Jeg er glad for, at vi får det her tilbud om test. Det betyder rigtig meget for os, at vi kan blive testet. Det er nemlig ikke os alle, der har tid til det i hverdagen, når jobbet og familien også skal passes. I weekenden har jeg bedre tid til at få det klaret, fortæller Lisbeth Poulsen.

Lisbeth Poulsen er en af de sundhedsmedarbejdere, der i denne weekend tog imod muligheden for at blive testet for COVID-19. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Gik forgæves sidste weekend

Sidste weekend blev over 2.300 medarbejdere i Region Syddanmark testet for COVID-19.

Her forsøgte Lisbeth Poulsen også at blive testet, men der var ikke tid. Hun arbejder som SOSU i Aabenraa og var derfor igen dukket op ved Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

I øjeblikket udviser hun ingen tegn på at være smittet, hvilket hun heller ikke selv forventer at være.

- Jeg vil gerne testes, så jeg er på sikre den side. I mit arbejde har jeg kontakt med mange mennesker og mange forskellige typer af borgere. Det er for at beskytte dem, at jeg gerne vil testes, fortæller Lisbeth Poulsen.

De fleste ankommer i bil, men ikke Lisbeth Poulsen. Hun gik igennem teltet, hvor hun blev testet. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Medarbejdernes tryghed er vigtig

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) konstaterer, at tallene fra sidste weekend viser et behov for test blandt medarbejderne.

- Vi tilbød i sidste weekend test, så medarbejdere kunne få et øjebliksbillede af, om de er smittet. Vi er glade for at se, at det er blevet taget godt imod. Det er rigtig vigtigt, at medarbejderne kan føle sig trygge ved at gå på arbejde i den helt særlige situation, de står i lige nu. Det viser den store interesse, vi har oplevet omkring at blive testet, fortæller Stephanie Lose.

I alt er der plads til, at 2.000 medarbejdere henover denne weekenden kan blive testet. De kan blive testet i Kolding, Aabenraa, Sønderborg, Esbjerg, Odense, Svendborg og på Ærø.

Medarbejderne behøver ikke udvise symptomer for at blive testet. Alle med symptomer, om man er patient eller medarbejder, kan blive testet uanset ugedag, ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

I Syd- og Sønderjylland foretages coronatest i weekenden i Kolding, Aabenraa, Sønderborg og Esbjerg. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Mest sete på tvsyd.dk