TV der bevæger dig

COVID-19

Så kan der igen dyrkes motion - i små grupper

Nu kan der igen dyrkes idræt og motion efter lang tids lukning af foreningsidrætten. Det store spørgsmål er, om alle aktive kommer tilbage i træningstøjet.

Ulla Iversen og Susanne Jakobsen glæder sig over, at det nu igen er muligt at få motion i små organiserede grupper. Foto: Jakob Schødt-Pedersen, TV SYD

Idrætshaller og motionscentre står gabende tomme - og det har de gjort længe. Også Vejen Idrætscenter. Når de åbner igen, vil mange strømme tilbage til boldene og maskinerne.

Men der vil mangle nogen, lyder bekymringen mange steder.

Læs også Udendørs idræt uden kropskontakt kan starte igen

I Vejen frygter de, at det bliver meget svært at få alle tilbage på motionsholdene. Det vil være et stort tab for folkesundheden.

- Mange vil igen blive ensomme. Det er vi nødt til at tænke på og gøre noget ved, siger Jakob Sander, der er leder af projektet "Din Sundhed". Det blev skudt i gang for knapt to år siden. Her fik Vejen Idrætscenter 2,3 millioner kroner af Trygfonden.

Der var inden corona-lukningen 500 deltagere i projektet takket være 80 frivillige, der fik en uddannelse som sundhedsmotivatorer.

Læs også Idrætscenter vil løfte syge borgere

Nu bliver det igen muligt at dyrke motion i små fællesskaber. I morgen onsdag genåbner de første otte hold med udendørstræning - med maksimalt ni deltagere og en instruktør.

Nu skal projektet næsten begynde forfra. Før coronakrisen lavede Vejen Idrætscenter 80 liter formiddagskaffe om dagen, som var vigtig del af samværet, når den fysiske aktivitet var vel overstået.

Det sociale samvær og det fysiske møde mellem de mange deltagere har nu i ugevis været sat på pause og været henvist til Facebook.

Dan Skjerning, Gårslev, er medlem af hovedbestyrelsen i DGI, og han ser en stor udfordring for foreningslivet i at få medlemmerne til at vende tilbage.

- Den gode velkomst og den personlige kontakt bliver vigtig, når foreningerne og idrætslivet nu så småt  igen kan gå i gang igen, siger Dan Skjerning.

Mest sete på tvsyd.dk