TV der bevæger dig

COVID-19

Skal - skal ikke: Katrine og Tokes bryllup er i fare

Flere brudepar er lige nu i gang med at tage beslutningen om enten at satse på, at deres sommerbryllup kan afholdes i år, eller om det skal udskydes.

Katrine Lindsted-Holm og Toke Oliver Daugård har planer om at holde deres bryllupsfest på en gammel gård ved Odder. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

I lejligheden i Vejle følger Katrine Lindsted-Holm og Toke Oliver Daugård ekstra godt med i regeringens planer om at genåbne Danmark. De blev forlovet sidste år i marts, og hvis alt går efter planen, viser invitationen på hylden i lejligheden, at brylluppet bliver den 11. juli 2020.

Men de seneste uger er frygten for, at de ikke kan holde bryllup, blevet større. Der er kun lidt over tre måneder til brylluppet, men lige nu er det ikke planlægningen, der fylder i parrets hoved - det er tværtimod nervøsitet over, om drømmebrylluppet bliver til noget:

- Jeg havde overhovedet ikke forestillet mig, at jeg skulle stå i den her situation. Vi havde glædet os til at skulle planlægge det og været gode til at planlægge det og ude i god tid. Og de seneste måneder har vi bare set frem til, at nu er det snart. Nu er vi en måned tættere på, og pludseligt er det som om, at det er ved at løbe lidt ud i sandet, fortæller Toke Oliver Daugård.

Forvirringen fylder

Flere par er lige nu ved at finde ud af, om deres sommerbryllup bliver til noget. Nogle har is i maven og ser tiden an, imens andre allerede har udskudt brylluppet eller planlagt en lille vielse og en større fest senere.

I Vejle sad Katrine Lindsted-Holm og Toke Oliver Daugård i går og så statsministerens pressemøde. Her håbede de på at blive lidt klogere. Men i dag er de ikke kommet nærmere en beslutning om, hvad der skal ske med brylluppet.

- Vi er sat lidt i en standby-position i forhold til, hvad skal vi planlægge, og hvad vi ikke skal planlægge. Det er jo vildt svært at stå i den her situation, for vi gider jo heller ikke skabe en utryghed for vores gæster, siger den kommende brud.

Statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at forbuddet mod store forsamlinger fortsætter til og med august, har i lejligheden i Vejle skabt tvivl om, hvad en stor forsamling er. Det kommende brudepar regner med at blive omkring 60 mennesker til brylluppet, men de har allerede fået de første afbud på grund af coronavirussen.

Mindre glæde ved forberedelse

Lige nu er bryllupsplanlægningen sat på pause, indtil parret finder ud af, om der bliver et bryllup at afholde. Imens fylder tankerne om gæsternes sikkerhed, hvordan en fest med eventuelle corona-restriktioner bliver, og om flere melder afbud.

Og lysten til at planlægge videre er også gået lidt i stå: 

- Jeg synes, at mit mod er blevet mindre, end da vi startede. Med den udmelding, der kom fra Mette Frederiksen i går, tænkte jeg, at det kommer ikke til at ske. Så jeg synes da, at noget af glæden ved forberedelsen bliver mindre, fortæller Katrine Lindsted-Holm.

Parret har besluttet, at de tager den endelige beslutning om brylluppets fremtid i løbet af den næste måned:

- Vi håber på, at vi er blevet klogere i løbet af den næste måned, fordi vi kan heller ikke leve med bare at skulle sidde i en venteposition, og så at det hele måske skal ordnes til sidst. Det nytter ikke noget, siger Toke Oliver Daugård.

Mest sete på tvsyd.dk