Smittestigning i Nordtyskland: Kan få betydning for rejsevejledning

Smittetallet stiger i Slesvig-Holsten. Det kan få betydning for rejsevejledningerne, hvis smittetallet forbliver højt den kommende tid.

Det er med en vis nervøsitet, at pendlere og andre i grænseregionen for øjeblikket ser med, når smittetallene fra Slesvig-Holsten præsenteres. Nu har smitten i den tyske region nemlig nået grænsen på 30 smittede per 100.000 indbyggere. Det kan i den nærmeste fremtid risikere at få en kedelig betydning for grænsehandlen og pendlerne i området.

Torsdag meddelte Udenrigsministeriet, at de fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland. Regionen Slesvig-Holsten blev dog undtaget. Det skyldes det hidtil lave incidenstal i regionen, hvor gennemsnittet over en periode på 14 dage ikke har overskredet 30 smittede per 100.000 borgere.

Det høje smittetal bekymrer i Aabenraa

De seneste dage er tallet i Slesvig-Holsten dog steget. Fredag var tallet på 25,55. Lørdag har tallet sneget sig op på 30,37 smittede per 100.000 borgere.  Det viser nye tal fra Robert Koch-instituttet.

Der er dog ikke tale om, at den tyske region lukkes fra i dag lørdag. Slesvig-Holsten skal over en periode på 14 dage have haft et gennemsnit over incidenstallet på 30.

Stigningen i grænseregionen vækker dog bekymring hos Aabenraas borgmester, Thomas Andresen.

- Det er nogle tal, jeg følger med bekymring. Det er med baggrund i, at det kan få store konsekvenser for danske statsborgere og erhvervslivet i området. Jeg trøster mig dog ved, at Slesvig-Holsten hidtil har vist, at man har gode mekanismer og forholdsregler, som vi også kender til fra Danmark. Vi arbejder alle på at holde tallene nede. Jeg er glad for, at det er meget velreguleret lige syd fra grænsen, siger Thomas Andresen.

I øjeblikket er en lukning torsdag ikke på tale, da de sidste 14 dages gennemsnit ifølge Udenrigsministeriet er på omkring 16 smittede borgere per 100.000 indbyggere i regionen.

- Ifølge mine oplysninger, så bevæger tallene sig langsomt i den forkerte retning i den region. Så i øjeblikket har jeg stadig lidt is maven og ser tiden an, siger Thomas Andresen.