Smittetallet stiger fortsat og har aldrig været højere i Syd- og Sønderjylland

Antallet af covid-19 ramte borgere stiger fortsat. Fredag er der 456 registrerede smittede i Syd- og Sønderjylland - det er det højeste antal nogensinde.

Der er konstateret 456 smittede i de 14 kommuner TV SYD dækker. Det er 16 flere end torsdag. 

Smitten er steget i syv kommuner. Det drejer sig om Varde, Billund, Hedensted, Horsens, Fredericia, Kolding og Aabenraa kommuner.

I Varde, som ellers har oplevet et stort fald i smitten de seneste døgn, og hvor incidentallet var faldet til 10 smittede per 100.000 indbyggere, er smitten igen steget til et incidenstal på 20, som er myndighedernes bekymringsgrænse. 

Ingen stigning - men meget højt smittetal

Tønder, og Vejen oplever ingen stigning fra torsdag til fredag, men de er fortsat de kommuner med det højeste incidenstal, hvor Vejen ligger i spidsen med et incidenstal på 117, som svarer til 50 smittede borgere. Tønder har et incidental på 96, som svarer til 36 smittede, og Billund ligger med et incidental på 94 per 100.000 borgere.

På landplan er der fredag konstateret 859 nye smittetilfælde. Det er det højeste antal på et døgn nogensinde og slår rekorden fra torsdag, som lød på 760 tilfælde.

Der er registreret tre nye dødsfald. Antallet af indlagte stiger med én til 125, heraf er 18 på intensiv, og 13 af dem er tilkoblet en respirator.