TV der bevæger dig

COVID-19

Sus og hundredevis af nye intensivsygeplejersker er klar til at hjælpe corona-patienter

I Region Syddanmark er man ved at omskole næsten 800 sygeplejersker til assisterende intensivsygeplejersker. De skal være klar, når der kommer flere patienter med covid-19.

Sus Thorsen er klar til at træde til som assisterende intensivsygeplejerske, hvis der bliver brug for det. Foto: Pernille Leftes

Sus Thorsen er en af de knap 800 sygeplejersker, der i disse uger bliver omskolet til assisterende intensivsygeplejersker. Til dagligt arbejder hun som uddannelseskonsulent i Region Syddanmark, men tidligere har hun arbejdet som anæstesisygeplejerske og på en intensivafdeling. Derfor meldte hun sig til at blive omskolet:

- Det falder helt naturligt. Jeg er sygeplejerske, og i denne situation bliver jeg rigtig meget sygeplejerske, fordi det er min grunduddannelse, og det er det, jeg har arbejdet med i rigtig mange år. Og al min aktive sygeplejetid har været på intensiv og anæstesi, fortæller Sus Thorsen.

Hun blev færdig med omskolingen i denne uge, og hun har brugt fem dage på det. Nu passer hun sine daglige arbejdsopgaver, men er klar til at springe til og hjælpe, hvis der bliver brug for ekstra sygeplejersker på intensivafdelingen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. 

Regionens folk får nye opgaver

Både sygeplejersker, læger og andet personale i regionen er lige nu i gang med træning og oplæring, så de er klar til at få nye opgaver og roller på Intensivt Afsnit, Fælles Akutmodtagelse og sengeafsnit, når der kommer flere patienter med coronavirus.

På Sydvestjysk Sygehus, som Sus Thorsen er tilknyttet, er 200 sygeplejersker indtil videre blevet omskolet til assisterende intensivsygeplejersker, mens 80 mere er på vej.

Koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen, fortæller til TV SYD, at de assisterende intensivsygeplejersker får en uddannet intensivsygeplejerske som supervisor, som de kan få hjælp af.

- De sygeplejersker får ikke det samme ansvar, som en rigtig intensivsygeplejerske får. Det, vi omskoler dem til, er, at de kan håndtere en intensiv-patient. Og så har de jo en hel masse basal viden og kundskaber gennem en mangeårig karriere på sygehuset i forvejen. 

Mest sete på tvsyd.dk