Tønder Festival efter aflysning: Vi VIL have en festival i 2021

- Vi håber og tror på, at vi kan holde en festival næste år, når nu 2020-udgaven ikke bliver til noget, siger administrerende direktør Kirstine Uhrbrand.

Der bliver ikke nogen Tønder Festival i 2020. Det ligger nu helt fast, efter at festivalens ledelse har haft tid til at sunde sig oven på statsminister Mette Frederiksens udmelding mandag aften om, at forbuddet mod store forsamlinger forlænges, så det nu gælder til og med august. Tønder Festival med op mod 15.000 gæster skulle have været holdt 27. – 30. august.

- Vi udskyder ikke festivalen til senere i 2020. Det skulle vi lige have helt på plads her til formiddag. Men vi kommer ikke til at skubbe festivalen til september eller oktober, slår Tønder Festivals administrerende direktør Kirstine Uhrbrand fast.

Afventer udmelding om hjælpepakker
Festivalen opererer med et samlet budget i omegnen af 30 millioner kroner, og Kirstine Uhrbrand er stadig et stykke fra at have styr på, hvad aflysningen af årets festival kommer til at betyde økonomisk. Men hun understreger, at hun tror fuldt og fast på, at Tønder Festival vender tilbage næste år.

- Jeg kan selvfølgelig ikke garantere noget som helst på nuværende tidspunkt. Men vi arbejder allerede stærkt på det. Vi er rigtig spændte på, om der kommer økonomiske hjælpepakker. Før vi ved det, har vi ikke det fulde overblik over 2020-aflysningens konsekvenser. Og eventuelle hjælpepakker kan have ret stor betydning. Men vi VIL have en festival i 2021, siger den administrerende direktør.

Billetkøbere får besked
Ud over at få skabt sig et økonomisk overblik er hun i dialog med frivillige, festivalgæster og leverandører om de konsekvenser, aflysningen af Tønder Festival 2020 får.

- Det er en mærkelig situation. Men vi møder stor forståelse og opbakning. Det vælter ind med søde beskeder, og det er dejligt at mærke. Alle er berørt af det her (Covid-19-pandemien, red.). Hele verden. Vi har eksempelvis mange musikere fra USA. Alle er opsatte på at hjælpe hinanden så godt, som det lader sig gøre, understreger Kirstine Uhrbrand.

Tønder Festival vil formentlig senere tirsdag skrive ud til alle billetkøbere med information om, hvordan de er stillet.

- Udgangspunktet er jo, at de kan få pengene tilbage. Men vi har også nogle andre muligheder, vi godt vil præsentere dem for, siger direktøren.