TV der bevæger dig

COVID-19

Torben cykler coronastafetten videre i Sønderjylland

Der er fuld gang i coronastafetten, som samler ind til scleroseramte. Søndag formiddag stod Torben Frost klar som den første deltager fra Sønderjylland.

Coronastafetten overdrages fra seneste deltager, Vivi Rejnhold, til Torben Frost ved havnekajen i Fynshav. Foto: Privat

Torben Frost fra Nordborg var søndag formiddag trukket i cykeltøjet, og klokken lidt i ti stod han klar ved havnekajen i Fynshav på Als. 

Han er nemlig én af de 100 deltagere, der har meldt sig til coronastafetten, der skal rundt i hele landet fra Rådhuspladsen i København til spidsen i toppen af landet, Grenen i Skagen. Torben Frost får æren af at være den første til at tage hul på stafettens tur rundt i Jylland. 

- Det er da lidt skægt at skulle være den første til at cykle en strækning her i Sønderjylland, fortæller Torben Frost, der er klar på at skulle cykle en rute på 35 kilometer sammen med vennen René Høegh Pedersen.

Coronastafetten startede torsdag på Rådhuspladsen i København, hvor de to journalister Morten Ankerdal og Dennis Ritter skød stafetten i gang med de to første løbeture. Lørdag var stafetten en tur rundt på Fyn, og her cyklede den sidste fynske deltager, Vivi Rejnhold, fra Faaborg til Bøjden, hvor hun tog færgen mod Als. Så her til morgen var depechen med ombord på Alslinjen for at kunne blive overdraget til Torben, der er den næste stafetdeltager.  

Det går hygiejnisk til, når stafetten gives videre. Depechen sprittes godt af, inden næste stafetdeltager drager afsted. Foto: Privat

Motion på tværs og velgørenhed

Initiativet til projektet Coronastafetten kommer fra Lise Rejnhold, der til dagligt arbejder som gymnasielærer i Odense.

- Jeg havde et stort ønske om lave noget fælles breddemotion, der skulle samle folk her i coronatiden, fortæller Lise Rejnhold til TV SYD.

Gymnasielæreren delte initiativet om en landsdækkende coronastafet på Facebook og oplevede stor interesse og opbakning for projektet. Derfor begyndte hun at undersøge mulighederne for fundraising, og valgte at kontakte Sclelroseforeningen.

-  Mine øjne faldt på Scleroseforeningen, fordi mange af de events, der normalvis samler ind til foreningen, er blevet aflyst på grund af corona, siger Lise Rejnhold.

Dermed startede hun Coronastafetten, og med sloganet "Sammen gennem Danmark, hver for sig" føres stafetten nu rundt i hele landet på enten cykel-, løbe-, eller gåture med et velgørende formål for øje. 

Målet er 1.500 kilometer

Torben Frost skal cykle fra Fynshav op til Nordborg, hvor han vender igen og kører tilbage til Guderup og overdrager depechen og dermed stafetten til næste deltager. Og for ham betyder det også meget at være en del af projektet.

- Jeg synes, det giver meget at være med. Det er enormt rart at kunne være en del af noget større og bidrage til at samle ind til dem, der har behovet.

Coronastafetten skal gives videre til deltagere over hele landet, og når gps'en i depechen når 1.500 kilometer, skal den gerne befinde sig på Grenen i Skagen, hvor Lise Rejnhold løber den sidste tur. 

Mest sete på tvsyd.dk