TV der bevæger dig

Garnsponsor i strikkedysten: Jeg havde idéer til noget nyt

Kirsten Nyboe fra Kolding fulgte med i første og anden sæson af ”Den Store Strikkedyst” og tænkte, at der måtte forandring til.

Kirsten Nyboe fra Kolding ejer webshoppen ”by Nyboe”. Foto: TV SYD

Kirsten Nyboe fra Kolding ejer webshoppen ”by Nyboe”. De sidste tre år har hun levet af at lave designs til håndarbejdsblade, holde workshops, webshoppen og den fysiske butik i Kolding, der har åbent en eftermiddag om ugen. I fjernsynet fulgte hun med i første og anden sæson af ”Den Store Strikkedyst” og tænkte, at der måtte forandring til. 

Hun henvendte sig til TV SYD og kom med forslag til en ny og anderledes garnbutik i udsendelserne. Den idé blev godtaget, og for at få stor spændvidde i garnudbuddet til de deltagende strikkere, kontaktede hun fire af sine egne garnleverandører, Permin, Hjertegarn, Lana Grossa og Gepard, som alle var med på idéen.   

Den færdige garnbutik i udsendelserne kom til at bugne af garn i alle mulige afskygninger. Strikkerne kunne vælge mellem 65 forskellige kvaliteter i omkring 700 farvenuancer. Dertil kom knapper, fjer, silkebånd, pailletter og meget anden pynt.   

Skoene knirker

Deltagerne brugte mange kilo garn, så det var nødvendigt at fylde op på hylderne mellem optagelserne. Og, siger Kirsten Nyboe, der var især rift om lyrexgarn (glimmergarn).

Hun var i gang med at fylde op, mens optagelserne var i gang i værelset ved siden af, og hun lærte til næste gang, at det ikke er en god idé med sko, der knirker, når der er tv-optagelser i gang.  

 

Læs også Se kortet: Her kommer deltagerne fra alle tre sæsoner fra

Der er mange om buddet

Som hos mange andre begyndte Kirstens interesse for strik som en hobby. Hun arbejdede som udviklingschef i beklædningsindustrien, men når hun på rejser rundt i verden gik på shopping, var det altid garnbutikkerne, der trak i hende.  Der gik dog lang tid, før hun tog springet til selvstændig.

Der er, siger hun, rigtig mange om buddet i garnverdenen, og hvis man tror, der ligger guld på gaden, må man tro om.  Det kræver hårdt arbejde og professionalitet at overleve i den branche. 

Underviser blinde i strik

To gange om året underviser Kirsten Nyboe blinde i strik på Fuglsangcentret i Fredericia. Alle de blinde deltagere kan strikke i forvejen, men de vil gerne lære finesserne.

Kirsten laver opskrifterne og sender dem til centret, som sørger for at lave opskriften om til blindskrift og til oplæsning på computeren.  

Når hun forbereder sig til kurset, foregår det med lukkede øjne, mens hun øver sig i at sige højt, hvad fingrene og pindene gør. Som afslutning inviterer Kirsten deltagerne på besøg i butikken, og det er et par festlige timer, når den lille butik fyldes med blinde strikkere og deres hunde.