TV der bevæger dig

15-årige Emil har tegnet professionel kontrakt med dansk e-sportshold

Emil Gregersen er formentlig Danmarks yngste professionelle gamer. Men ifølge kontrakten med holdet Tricked skal han stadig passe sin skolegang.

CS:GO-spilleren Emil Gregersen med gamernavnet Jekuzih er kommet gennem nåleøjet og har fået en kontrakt.​ Foto: Finn Grahndin

Med et dybt koncentreret blik, en konstant bevægelig mus og næsen helt tæt på computerskærmen er Emil Gregersen i gang med at udradere fjenderne i Counter Strike: Global Offensive. I daglig tale blot kaldet CS:GO.

Han er netop hoppet fra at være ren amatør-spiller til at være professionel - eller halv-professionel om man vil. 

- Det er jeg da vildt glad for. Det er min drøm, der er gået i opfyldelse, siger han. 

Han er så lynhurtig, at selv mange erfarne spillere har lagt mærke til det. 

Philippe Mølgaard Quabaid, e-sport-træner 

Hemmelig kontrakt, men... 

Kontrakten er hemmelig, men beløbet betegnes som svarende til "et godt betalt ungdomsarbejde" med mulighed for en klækkelig forhøjelse i tilfælde af, at han rykker fra det næstbedste hold og op i de voksnes rækker. 

Kontrakten løber over to år.  

Tre vigtige underskrifter på et stykke papir. En kontrakt til Danmarks formentlig yngste (halv-)professionelle esport-spiller.   Foto: Finn Grahndin

Jekuzih - som er Emil Gregersens gamernavn - er til daglig elev i 9. klasse på Bakkeskolen i Esbjerg.  Her går han på skolens e-sportslinje.

- Jeg er en glad og stolt mand. Det var jo vores mål, da vi startede e-sportlinjen for tre år siden, at vi kunne uddanne elever til at spille med helt oppe i toppen af sporten, siger pædagogisk leder på Bakkeskolen Christian Varming.

Den kun 15-årige dreng har allerede 3.000 timers spilletid bag sig. Det er det, han elsker at lave.   Foto: Finn Grahndin

Lynhurtig 

Det er e-sportholdet Tricked, der har tegnet kontrakten med Emil Gregersen. 

- Vi har gennem vores samarbejde med Bakkeskolen fulgt ham og set, hvordan han har udfoldet sit talent, som vi nu meget gerne vil investere i, siger uddannelseschef i Tricked, Martin Eckhaus.

Træneren på skolens e-sportlinje, Philippe Mølgaard Quabaid, siger: 

- Emils store styrke er hans reaktionsevner. Han er så lynhurtig, at selv meget erfarne spillere har lagt mærke til det. 

Der er flere talenter på vej frem fra e-sport-linjen på Bakkeskolen, afslører uddannelseschef i Tricked, Martin Eckhaus. Foto: Finn Grahndin

Forældre bakker op 

Emil Gregersens far, Steffan Gregersen, fortæller, at sønnen har været optaget af spillet Counter Strike siden han var 9-10 år. 

- Det er det, han vil, og vi bakker ham 100 procent op. Det er blevet til mange timer foran computerskærmen, men vi er glade for samarbejdet mellem Tricked og Bakkeskolen. For de beskytter ham mod at blive presset eller udnyttet af mere pengefokuserede e-sportshold, siger han. 

I kontakten står der, at Emil både skal sørge for at passe sin skolegang og samtidig vise sig som rollemodel for andre unge.

Pædagogisk leder på Bakkeskolen, Christian Varming (til højre) og Emil Gregersens far, Steffan, er begge godt tilfredse med samarbejdet - og kontrakten.   Foto: Finn Grahndin

Tricked har tidligere haft et e-sportsakademi i Vejle, men er nu rykket til Aarhus. 

Emil Gregersen drømmer selvfølgelig om endnu mere - engang. Men på spørgsmålet om han ikke vil sigte mod Danmarks absolut bedste hold og et af verdens bedste inden for CS:GO - Astralis - svarer han ydmygt:

-  Jeg håber, at jeg en dag kan spille på Trickeds A-hold. 

Mest sete på tvsyd.dk