TV der bevæger dig

70.000 kroner i bøde? Pilråddent!

Filmselskabet ASA står til en bøde på 70.000 for den ulykke, der ramte Bodil Jørgensen ved filmoptagelserne til Far til Fire ved Vester Vedsted. Alt for lidt, siger Bodil Jørgensens mand.

Ulykken skete den 18. juni, hvor Bodil Jørgen var tæt på at miste livet, da hun fik en traktor over sig.

Bødens størrelse er alt, alt for lille, mener Bodil Jørgensens mand.

- Det er pilråddent og respektløst overfor menneskers liv og helbred. Bøden burde være noget, der kunne mærkes for alvor. Mindst 10 gange de 70.000 kroner, siger Morten Søborg, der er Bodil Jørgensens mand, til BT.

- Bodils første kommentar var, at det formentlig ville have kostet filmselskabet mere end de 70.000, at hyre nogle stuntmænd og sørge for at sikkerheden var i orden. Så det har altså nærmest kunnet betale sig for dem ikke at sørge for en forsvarlig sikkerhed, siger Morten Søborg.

Ved ulykken brækkede Bodil Jørgensen samtlige ribben, sin hofte og begge kraveben. Samtidig fik hun indre blødninger i både nyre og lever, og begge hendes lunger klappede sammen.

Hun får erstatning, men:

- Bodil ender nok med en grad af mén på mellem fem og 15 procent. Det betyder, at hun kun får en erstatning på noget, der ligner 80.000 kroner. Derudover får hun kompensation for svie og smerte på 180 kroner om dagen. Det er jo som at spytte på folk, der ligger ned i forvejen, siger Morten Søborg.

ASA film er sigtet for overtrædelse af arbejdsmiljøloven og står til en bøde på 70.000 kr., hvis selskabet bliver dømt.