Åbner mulighed for mega-butikker

I en tid, hvor butikkerne klynker, bruges der millioner på at bygge nye centre. I Esbjerg åbner en ny lokalplan mulighed for megabutikker i City Nord og investeringer på 600 mio. kr.

Lokalplanen åbner mulighed for at etablere store detailhandelscentre øst for det nuværende City Nord (med bl.a. Bilka). Her kan opføre de såkandte megabutikker.

Vej-projekt

Pedersen Gruppen er klar med første fase i City Nord Retail Park med butikker på tilsammen 40.000 kvm.

- City Nord er allerede nu blandt landets 10 største indkøbscentre og er en kæmpesucces, siger direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen. Med City Nord Retail Park får vi en enestående mulighed for at placere meget store butikstyper, som vi endnu ikke har i denne del af landet, og dermed kan vi forstærke tiltrækningskraften over for kunder fra et endnu større område. Vi er glade for, at vi nu kan komme i gang med at skabe aktiviteter og arbejdspladser og videreføre den positive udvikling i City Nord-området.

Fuldt udbygget bliver City Nord-området fire gange så stort.

Lokalplanen åbner i første omgang mulighed for at etablere butikker fra 2.000 m2 og opefter med et samlet areal på 40.000 m2.

- Vi har et godkendt vejprojekt liggende, og de store anlægsarbejder med etablering af vejforbindelser, trafikreguleringer, interne veje og kloak vil blive udbudt og igangsat hurtigst muligt. Lokalplanen åbner ligeledes mulighed for en forbindelse imellem de to store handelsområder på begge sider af jernbanen, enten ved tunnel eller en broløsning, siger Bjarne Pedersen.

Den første aftale i City Nord Retail Park er på plads. Bjarne Pedersen forventer stor interesse for at etablere sig, så centret kan være realiseret i løbet af to-tre år.