App kan forhindre madspild

Fire gymnasieelever i Esbjerg har udviklet en app, som kan forhindre fødevarespild. Nu er de blevet udvalgt til at deltage i et stort EU-støttet iværksætterforløb.

Fødevarespild er et problem, som årligt koster samfundet milliarder, men nu vil fire elever fra Esbjerg med en ny app forsøge at komme en del af problemet til livs.

App'en bruger oplysninger fra supermarkedets scanner ved kassen således, at når du for eksempel køber en pose mel, så genereres der data om melets udløbsdato.

Når melet så nærmer sig udløbsdatoen, vil du modtage en sms á la ?du har en pose mel på hylden, som er ved at være for gammel; her er en opskrift på boller?.

Elevernes app har tidligere gjort sig bemærket, da den vandt en pris i konkurrencen ?Science & Technology?.

Men med deltagelse i EU-projekt, har de fire unge fra teknologi/design/innovation-linjen på Teknisk Gymnasium i Esbjerg, nu udsigt til at kunne føre projektet ud i livet.

- Vi arbejder lige nu på at blive klar til at teste app?en om nogle uger og har en programmør i gang, så vi til sommer kan stå med en betaversion, fortæller den ene af iværksætterne, Benjamin Nygaard.

Målet er at udvikle en app, som kan give en nemmere hverdag til alle, der går op i at reducere det store fødevarespild.

Se mere på madagenten.dk