TV der bevæger dig

Bestyrelse fyrer ejer

Bestyrelse i Esbjerg-firmaet Select Salmon har med øjeblikkelig varsel afsat direktør - og eneejer - Brian Thygesen efter flere skandalesager.

En række bøder og sager ved fødevaremyndighederne får nu alvorlige konsekvenser for Brian Thygesen, der frem til i går var adm. direktør for Select Salmon. Den nye bestyrelse, der i februar blev indsat i virksomheden for at rydde op efter en række sager og bøder fra fødevaremyndighederne, har fået nok.

Eksternt bureau

? Vi blev indsat som ny bestyrelsen i februar i år, og som det første har vi naturligvis krævet, at der blev rettet op på alle fejl og mangler. Vi har nu hyret et eksternt kvalitetsbureau og er i fuld gang med at udvikle og implementere helt nye sikkerhedsprocedurer, fortæller bestyrelsesformanden.

Dybt chokerede

John Klindt lægger ikke skjul på, at han og resten af bestyrelsen er "dybt chokerede" over endnu en sag, der denne gang handler om vildledende markedsføring.

- I bestyrelsen tager vi meget skarpt afstand fra denne måde at drive virksomhed på, og hele forløbet er i sagens natur nødt til at have alvorlige konsekvenser for den ansvarlige direktør, siger John Klindt.

Dig eller os

John Klindt og resten af den nye bestyrelse har gjort det klart overfor Brian Thygesen, at enten blev han fyret eller bestyrelsen ville trække sig.
Ejeren og den nu tidligere diretør er derfor blevet frataget al ansvar for virksomheden, herunder fødevaresikkerhed og kvalitetskontrol.

- Men han fortsætter med det han er god til. Nemlig røgningen og at stå for indkøb, siger John Klindt.

Tab

Ny adm. direktør for Select Salmon bliver 46-årige Klaus Jørgensen, der for bare halvanden måned siden blev hentet til virksomheden som økonomichef. Den nye direktør har sammen med bestyrelsen allerede i går rettet henvendelse til fødemyndighederne for at indlede et samarbejde, der skal sikre, at virksomheden ikke begår flere fejl.

Arbejdspladser bevares

John Klindt erkender overfor TV SYD, at firmaet har haft økonomisk tab på omsætningen på grund af hele sagerne. Der er 25 ansatte på Select Salmon.
Brian Thygesen grundlagde Select Salmon i 1997. Sidste år omsatte firmaet for 120 mio. kr.