TV der bevæger dig

Bibliotekerne opruster: Mere digitalt

Esbjerg Kommunes Biblioteker opruster på den digitale front. Der skal være flere e-bøger, mere musik og flere film til borgerne, fremgår det af kommunens nye bibliotekspolitik.

Men der skal også være mere hjælp til de borgere, som endnu ikke her "helt online"

- På bibliotekerne oplever vi hver eneste dag, hvor naturligt det er blevet for de fleste at udnytte de muligheder den digitale udvikling giver, forklarer bibliotekschef Annette Brøchner Lindgaard. Så det er et logisk og nødvendigt skridt, at vi nu prioriterer de digitale tilbud højere.

Flere bøger

- For den enkelte borger betyder det, at det fremover bliver nemmere at låne bøger, musik og film over internettet. Samtidig bliver udvalget større, så vores digitale borgerne vil opleve en mærkbar forbedring af den service vi tilbyder, siger bibliotekschefen.

Over hele landet arbejdes på, at de gamle folkebiblioteker skal udvikles til et nationalt, digitalt bureau. Men det betyder ikke, at de gamle bøger og cd'er forsvinder.

Færre bøger

- Men det er da klart, at pengene til den digitale oprustning skal findes et sted. Derfor bliver vi nødt til at være mere kritiske i forhold til hvilke bøger, film og musik vi indkøber til det, vi kalder ?den fysiske samling?.

Den nye bibliotekspolitik blev vedtaget af Esbjerg Byråd for halvanden uge siden. Politikken udstikker rammerne for de kommunale bibliotekers udvikling og virke i årene frem til 2017.

 

Biblioktekspolitik: