TV der bevæger dig

Den ene fod i Folketinget

Enhedslisten går måske ud af folketingsvalget med ti mandater, og det betyder at kandidaten i Esbjerg kommer ind. Han er havnearbejder og hedder Henning Hyllested.

02:02

Henning Hyllested på sin arbejdsplads på Esbjerg Havn.

1 af 2

I dag har Enhedslisten fire mandater, men i meningsmålingerne står partiet til ti mandater, og Henning Hyllested er nunmmer ni på listen.

Det bliver sjovt

Henning Hyllested har ikke været ude for at dele propaganda ud. Han har passet sit arbejde på havnen. I dag siger han, at han har forberedt sig længe. Dengang han stillede op, var han ikke i nærheden af Folketinget, men nu er han klar, og han tror, det bliver sjovt.
 
Han føler, at hvis han bliver valgt, vil han skille sig ud fra mængden. Han har ingen akademisk uddannelse som mange medlemmer af Folketinget. Han er ufaglært, og han taler et anderledes dansk, fordi han kommer fra den arbejdsplads, han har på havnen i Esbjerg.

Efterløn

Henning Hyllested har gået på gymnasiet - men ellers er han ufaglært. Det er noget, han vil slå på i valgkampen.
 
Som fagforeningsmand ligger arbejdsmarkedet højt på hans dagsorden. Han går ind for at bevare efterlønnen, især af hensyn til de hårdt arbejdende havnearbejdere. De skal have mulighed for at gå af, når de føler, de ikke kan mere.

- Vi skal vel ikke dø med arbejdstøjet på, siger Henning Hyllested.