TV der bevæger dig

EfB mister investor: 55 millioner i afskedsgave

Efter næste sæson stopper samarbejdet mellem Esbjergs superligahold og Claus Sørensen Gruppen, som inden afslutningen indfrier størstedelen af klubbens gæld.

EfBs investor gennem 23 år trækker sig fra samarbejdet med klubben og eftergiver samtidig milliongæld. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Siden 1997 har Claus Sørensen Gruppen været fast investor hos EfB, men til næste sæson sender virksomheden den sidste check.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Efter mange års økonomisk opbakning til EfB er tiden nu kommet til at give stafetten videre således, at klubben kan tage næste skridt, siger adm. direktør John Riis Andersen.

Som en del af afslutningen på samarbejdet har Claus Sørensen Gruppen eftergivet en gæld hos klubben på 30 millioner kroner. Samtidig vil virksomheden give 15 millioner kroner i denne sæson og 10 millioner kroner til næste sæson for at sikre det sportslige niveau.

Vi kunne ikke have haft en bedre samarbejdspartner.

EfBs adm. direktør Brian Knudsen

Klubbens direktør er taknemmelig for de mange års samarbejde og støtte.

- Jeg er ydmyg over det, Claus Sørensen Gruppen har vist overfor EfB, og jeg vil fokusere på de mange års fantastisk samarbejde, vi har haft. Vi kunne ikke have haft en bedre samarbejdspartner, siger adm. direktør Brian Knudsen til TV SYD.

Læs også Ny EfB træner:- Det kan godt blive en rigtig svær omgang

Med den sidste investering står klubben nu tilbage med en gæld på 2 millioner kroner og står for første gang i fem år med en positiv egenkapital. Samtidig har klubben investeret i seks nye spillere indenfor de sidste to uger.

- Vi kører videre. Nu har vi ikke så meget gæld, så går vi videre og ser, om andre investorer vil tage stafetten videre, siger Brian Knudsen.

Med fire måneder tilbage af superligasæsonen ligger EfB i øjeblikket på 13. pladsen.

Mest sete på tvsyd.dk