EfB's Europa-drømme knust i sidste sekund

Esbjerg led en hård skæbne, da polske Ruch Chorzow fem minutter inde i overtiden sendte Esbjerg ud af Europa League.

Fem minutter inde i overtiden scorede de polske gæster, da de udnyttede et hjørnespark til at udligne til 2-2 på et hovedstød.

Publikum havde ellers lige kunnet ånde lettet op, da Martin Pusic kort forinden havde bragt hjemmeholdet foran med 2-1. Et resultat, der ville sende vestjyderne videre til playoff-runden efter 0-0 i Polen for en uge siden.

Nu endte polakkerne i stedet med at gå videre på reglen om flest scorede udebanemål.

Forud var gået en kamp, hvor Esbjerg fra første fløjt lagde hårdt ud og viste stor vilje til at vinde kampen.

Ikke mindst Mick van Buren spillede en stor kamp, og allerede efter seks minutter tvang den hollandske angriber gæsternes keeper til at levere en pragtredning.

Men det var gæsterne, der først kom foran. Efter 12 minutter fløjtede dommeren for hånd på bolden, da forsvarsspilleren Michael Jakobsen blev ramt af et polsk skud, og polakkerne kunne uden problemer bringe sig foran på det efterfølgende straffespark.

Scoringen satte Esbjerg under pres, men efter en halv time kunne Casper Nielsen med sit første europæiske mål bringe balance i regnskabet. Derefter sad Esbjerg på store dele af kampen og havde undervejs flere muligheder for at bringe sig i front.

Det skete dog først fem minutter før tid, da Martin Pusic scorede på et flot hovedstødsmål til 2-1, men netop som Esbjerg kunne øjne Europa League, stoppede Lukasz Surma den vestjyske glæde, da han headede Ruch Chorzow på 2-2 til vild polsk jubel.