Esbjerg får 100-150 nye arbejdspladser

Nyt skattecenter åbner næste år i Esbjerg. Dermed styrkes klyngen af statslige arbejdspladser i byen.

- Det var en rigtig dejlig nyhed fra Folketingets talerstol, siger en tilfreds borgmester i Esbjerg, Jesper Frost Rasmussen, Venstre. 

Lige som mange andre hørte han omkring klokken 12.40 statsminister Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, sige i sin åbningstale i Folketinget, at Esbjerg i 2021 får et nyt skattecenter med 100-150 arbejdspladser. 

Det er en del af regeringens plan om at opprioritere skattekontrollen med tusinde nye skattearbejdspladser uden for hovedstadsområdet.

quote

I Esbjerg styrker dette klyngen af statslige arbejdspladser, som allerede er i kommunen, og dermed forstærkes vor argumentation om også at få jurastudiet til Esbjerg 

Jesper Frost Rasmussen,borgmester, Venstre, Esbjerg.

På de sociale medier jubler en glad Anders Kronborg, Socialdemokratiet, valgt til Foketinget i Esbjerg:
- Jeg er kisteglad. Det betyder mange nye statslige arbejdspladser og liv i byen, skriver han. 

Esbjerg er med i anden runde i regeringens plan om i alt 1000 nye skattejobs i 30 byer uden for hovedstadsområdet.  Allerede i foråret fik Fredericia et tilsvarende nyt center med 100-150 ny arbejdspladser.

Vil også have jurastudie

Esbjerg Kommune er allerede helt eller delvist hjemsted for flere statslige styrelser, blandt andet Sikkerheds-, Energi- og Færdselsstyrelsen samt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

- Det nye skattecenter styrker klyngen af statslige arbejdspladser i vores område,  dermed forstærkes vor argumentation om også at få jurastudiet til Esbjerg, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen til TV SYD.