Fængslet for skud mod knallertkører

En 50-årig mand blev mandag i Retten i Esbjerg varetægtsfængslet i fire uger for at have skudt en ung mand i hovedet med et kraftigt luftgevær. Han fortalte i retten, at han i irritation over nogle unge menneskers knallertkørsel ville skræmme dem.

I dag fængslede retten i Esbjerg en 50-årig mand. Han er sigtet for søndag aften at have skudt en 17-årig knallertkører i hovedet med et kraftigt luftgevær.

Hvad der tilsyneladende først så ud til at være en knallertulykke i Esbjerg, viste sig at være noget helt andet.

Søndag aften kl. 21.40 blev en 17-årig mand bragt ind på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg fra Grådybet / Gl. Vardevej i Esbjerg. Han var tilsyneladende styrtet på knallert og havde læsioner i hovedet.

Ved en nærmere undersøgelse blev det imidlertid konstateret, at den unge mand havde et indskudshul i hovedbunden, og ved en scanning blev det afsløret, at der fortsat sidder et blyhagl i hjernen.

50-årig anholdt

Politiets efterforskning natten igennem førte til en 50-årig mand. Han har erkendt, at han fra en altan i en lejlighed på bagsiden af Gl. Vardevej med et kraftigt luftgevær havde skudt mod og ramt den 17- årige i hovedet.

Den unge mand er overført til Universitetshospitalet i Odense, og hans tilstand er kritisk.

Den 50-årige gerningsmand tilstår de faktiske omstændigheder og blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i Esbjerg ved middagstid.

Irriteret

Han fortalte i retten, at han i irritation over nogle unge menneskers knallertkørsel ville skræmme dem.

Derfor skød han med geværet, og han har forklaret, at han ville ramme knallerten, men han ramte altså den 17-årige i hovedet.

Sigtet for vold

Han er i første omgang sigtet for "kvalificeret vold". En sigtelsen, der kan ændres til noget mere alvorligt, afhængig af hvor skadet den unge mand er. Hvis lægerne skønner, at han har været i livsfare, kan sigtelsen ende med drabsforsøg, oplyser politiet til TV SYD.