Flere pædagoger får nyt praktisk overtøj: Børn skal være mere ude også efter coronapandemien

Alle dagplejere og ansatte i Esbjerg Kommunes daginstitutioner går foråret i møde i et nyt sæt overtøj. Initiativet kommer i kølvandet på et år med corona, og det har åbnet nye døre for børnenes leg og læring udenfor.

Børn og voksne i Esbjerg Kommunes dagpleje og daginstitutioner har det sidste år mere end nogen sinde opholdt sige uden for. Alt sammen for at holde corona fra døren.  

Det er derfor under åben himmel, at børn og voksne har sagt goddag og farvel, børnene leget, lært, spist madpakker og klaret alt muligt andet, som hverdagen byder på. 

Sådan et år med meget mere ophold under åben himmel betyder, at pædagoger og dagplejere har fået øje på nye muligheder ved at være meget mere ude, og den udvikling vil Esbjerg kommune gerne styrke. Også efter pandemien. Derfor får alle dagtilbudsmedarbejdere nu et godt og praktisk sæt udetøj, som gør det let og rart for de voksne at lege og være aktive sammen med børnene i al slags vejr, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Potentiale i udendørs leg og læring

De ansatte får en vind- og vandafvisende softshelljakke i tre lag og overtræksbukser i samme kvalitet. Det betyder, at de går foråret i møde i overtøj, der passer til det udeliv, som de i det sidste år har gjort sig nye erfaringer med, og som de gerne vil udvikle mere.

- Dagtilbuddene har set med nye øjne på deres dagligdag og oplevet, at der er andre spændende veje at gå udendørs. Når vi gerne vil løfte udelivet og give mere plads til aktiviteter i naturen, skal vi også bakke op og sørge for, at medarbejderne har noget praktisk tøj, så de kan fokusere på børnene og de pædagogiske aktiviteter, uanset hvordan vejret er, siger formanden for børn og familieudvalget, SF'eren, Diana Mose Olsen.

Dagplejer: - Vi er mere opfindsomme og kreative

I Egebæk-Hviding glæder dagplejer Lone Oldenborg sig til at få sit nye overtøj.

- Det er dejligt at blive tilgodeset med noget godt og funktionelt tøj, så jeg kan stå imod vind og vejr og snavs og koncentrere mig om at være sammen med børnene. Jeg kan tydeligt mærke, at det har gjort en forskel for dem, at vi er ekstra meget ude. Der er højere til loftet og mere plads at boltre sig på, og de er mindre forkølede og småsyge. Det meste kan lade sig gøre udenfor, og det gælder bare om at være opfindsom og kreativ, siger Lone Oldenborg.

Arbejdstøj til mere end 800 personer i Sønderborg

Også i Sønderborg Kommune har de taget konsekvensen af et langt coronaår. Her er der købte en masse forede kedeldragter, som er blevet fordelt til mere end 800 ansatte.

- Vi har simpelthen brug for, at medarbejderne er godt klædt på. Vi har valgt at købe dragter både til personalet i daginstitutionerne og til dagplejerne. De skal nemlig også være mere ude nu, end de har været tidligere, så derfor ender vi med at dele godt og vel 800 dragter ud, sagde Connie Buch, der er chef for dagtilbud i Sønderborg Kommune, til TV SYD tilbage i januar måned i år.