Fusion trækker ud - kan ikke få godkendelse

Fusionen mellem de to store esbjergensiske uddannelsesinstitutioner EUC Vest og Rybners trækker ud. Undervisningsministeriets godkendelse trækker ud.

Den 17. marts offentliggjorde EUC Vest og Rybners, at de ville fusionere og under navnet Rybners. På det tidspunkt forventede de to skolers bestyrelser, at en godkendelse fra Undervisningsministeriet ville komme hurtigt i stand, og at en fælles bestyrelse for det nye Rybners kunne tiltræde 1. maj.

Men her, snart tre måneder efter ansøgningen om fusion, er godkendelsen endnu ikke faldet på plads, og bestyrelsesperioden i de to oprindelige bestyrelser er derfor forlænget til 1. august. Men nu skal der til at ske noget.

-Vi havde forventet, at godkendelsen lå der nu. Vi har snakket med ministeriet flere gange, og vi kan ikke rigtig få svar på, hvornår der sker noget. Så vi går da og er spændte, fortæller bestyrelsesformand på EUC Vest, Tonny Nielsen, til TV SYD.

Han fortæller yderligere, at hvis der ikke sker noget inden for de næste uger, skal der igen anmodes til ministeriet om at forlænge bestyrelsesperioden på de to skoler til engang efter 1. august.

Tonny Nielsen forventer dog stadig, at fusionen til syvende og sidst vil blive godkendt.