Grøn fordobler årets koncerter og opdeler festpladsen i sektioner

Normalt er der 35.000 gæster til en koncert, men på grund af en forventning om restriktioner planlægger man at få 10.000 til hver koncert. Det forsøger man at kompensere for ved at have dobbelt så mange koncerter som normalt - 16 i stedet for 8.

Hvis man spørger folkene bag Grøn Koncert, kan du godt glæde dig til at komme på græs i år.

Muskelsvindfonden og Tuborg, der står bag de grønne koncerter, annoncerer 16 koncerter med et nyt tiltag - sektionsinddeling.

- Allerede i efteråret, da der var mange udfald i spil omkring genåbning, der tog vi en beslutning om en retning. Vi vidste, at der kunne komme en situation, hvor der ville være restriktioner til sommer, fortæller Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden, der sammen med Tuborg står bag Grøn Koncert.

Han tror fuldt og fast på den plan, der er blevet lagt. Ellers ville de slet ikke melde det ud, som de har gjort i dag.

- Vi har arbejdet seriøst med det her og lavet en troværdig plan. Den kommer fra de ting, vi har lært det seneste år med tanke på coronapasset og de udmeldinger, der er kommet fra sundhedsmyndighederne om, at udendørs smitte ikke er et problem, forklarer han. 

Datoer for Grøn Koncert 2021

Er blevet klogere

Til en normal koncert vil der være omkring 35.000 gæster, men i år håber de på, at kunne få 10.000 til hver koncert. 

Det bliver sådan, at koncertpladsen vil blive inddelt i ti sektioner, hvor hver sektion må indeholde 1.000 gæster. Det er faktisk et minimum, forklarer indsamlingschefen.

- Vi er blevet klogere på at lave arrangementer det seneste år. Vi skal have sektioner, hvor vi så kan sikre, at alle, der kommer derind, har et coronapas. Derudover er der masser af evidens og undersøgelse, der viser, at det er forsvarligt at holde udendørsarrangementer, fortæller han.

Derudover hæfter han sig også ved, at danskerne har lært, hvordan de skal håndtere situationen.

- Jeg tror på, at når vi beder folk om at stå ordentlig i kø til toiletterne med afstand, så gør de det, fortæller Theis Petersen.

Noget for alle

Sektionerne får hver sin indgang og vil alle have egne barer, madboder, toiletter og siddepladser.

- Det er sådan, at man kan købe en billet med sin familie og venner og købe til én sektion. Det vil vi gerne hjælpe folk med, så de kan nyde koncerterne sammen, fortæller Theis Petersen.

De er godt forberedte, fortæller han, for de har spurgt en større gruppe, hvilke præferencer de havde i forhold til, om man blev placeret i en sektion tæt på eller langt fra scenen.

- Vi har nogen, der gerne vil helt op foran og være en del af festen, mens andre gerne vil sidde ned bagved på et tæppe og hygge sig, siger han og fastslår, at prisen er den samme uanset sektion.

Smertegrænse på 1.000

På nuværende tidspunkt er der et forsamlingsloft på maksimalt ti personer, og der er ikke kommet nogen endelig udmelding om, hvorvidt større arrangementer er tilladt til sommer. 

Dermed afhænger alt af planerne for genåbningen. Lige nu arbejder et ekspertudvalg sammen med myndighederne om at komme med forslag til, hvordan større arrangementer og forsamlinger kan afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt. 

Det forventes, at forslagene bliver meldt ud i midten af april.

Ekspertudvalget


- Det er klart, at vi har en smertegrænse. Vi håber, at 1.000 er et minimum, men vi kunne da håbe på, at der er plads til flere, når vi når til en genåbning, siger han.

Hvis det ikke kan lade sig gøre med de 1.000 gæster per sektion, så kan det blive afgørende for realiseringen af koncerterne.

- Så må vi tage en snak med vores bestyrelse og direktion, for så kan vi risikere, at vi ikke kunne lave et overskud til Muskelsvindsfonden. Det er jo klart, at hvis vi ikke kan tjene penge på det, så skal vi overveje, om vi overhovedet skal sætte det i gang. 

Artister offentliggøres i løbet af foråret. Billetsalget starter 11. maj.