Nye Esbjergensiske havvindmøller skal sætte strøm til Apples datacenter

To nye havvindmøller ved Esbjerg skal være med til at levere strøm til Apples datacenter uden for Viborg.

Snart strømmer endnu mere grøn energi ud fra Esbjerg, når to nye havvindmøller bliver opstillet til at levere strøm til Apples datacenter i Viborg.

Den første af op til seks datacenterbygninger står nemlig færdig ved Apples datacenter i Foulum ved Viborg. Det oplyser Apple i en pressemeddelelse til Ritzau.

IT-giganten er nu i gang med at fylde den 360-meter lange datalagerhal med servere og har forpligtet sig til at bruge grøn energi til at drive datacentret.

Det skal to kommende kæmpevindmøller ved Esbjerg være med til at levere sammen med en solcellepark nær Thisted.

Solcelleparken står allerede færdig, og frem mod nytår bliver havvindmøllerne opstillet i Måde Vindtestcenter ved Esbjerg.

Vindmøllerne bliver leveret af MHI Vestas og har hver en kapacitet på 8,4 megawatt. Med deres 220 meter bliver de nogle af de største og kraftigste havvindmøller i Danmark.

Apple er ikke alene om at bygge datacentre i Danmark. Både Facebook og Google er på vej med deres egne datacentre i henholdsvis Odense og Aabenraa.

Energistyrelsen har vurderet, at datacentrenes forbrug af strøm kan udgøre 15 procent af Danmarks samlede elforbrug i 2030.