TV der bevæger dig

Olietyve risikerer seks års fængsel

Tre mænd fra Letland er blevet tiltalt for 27 tilfælde af ulovlige tapninger fra Forsvarets olierørledning i Jylland, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Forsvarets olieledning løber fra Frederikshavn til den tyske grænse. Der er tankanlæg ved en række af forsvarets lokaliteter tæt på ledningen, og der er forbindelser til havne og flyvestationer.

De tre er en 40-årig, en 36-årig og en 31-årig. Den 36-årige har i en periode haft bopæl i Danmark.

Anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi har tiltalt de tre ifølge straffelovens paragraf 276 jævnfør paragraf 286 stk.1, der handler om særlig groft tyveri.

Det vil sige med en straframme på op til seks år. Politiet mener, at de ulovlige aftapninger har fundet sted mellem marts og november 2012. Hver gang er der tappet cirka 1.000 liter olie.

Forsvaret havde flere gange kunnet konstatere kortvarige trykfald på olierørledningen og havde et nært samarbejde med politiet om efterforskningen.

En nat i november blev de tre i et nært samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi anholdt ved en aktion på en rasteplads mellem Grindsted og Holsted.

De tre blev varetægtsfængslet.

Sagen mod dem bliver berammet ved retten i Esbjerg.