Politi om genåbnet natteliv: - Vi har haft særdeles travlt

Fuld blæs på nattelivet for først gang i umindelige tider. Det har de kunnet mærke i de to politikredse.

Så er der igen fuld tryk på nattelivet efter 18 måneders nedlukning på grund af coronapandemien.  

Onsdag åbnede diskoteker og natklubber, som de sidste i regeringens genåbningsplan, og selvom gæster frem til den 10. september skal kunne fremvise et gyldigt coronapas ved indgangen, så har det ikke været en hindring for at bevæge sig ud i nattelivet - og for nogles vedkommende også i karambolage med ordensmagten. 

Vagtchef Jørn Bystrup ved Sydøstjyllands Politi er lørdag morgen næsten helt overvældet over de mange sager, de har været ude til i løbet af natten:

- Altså, vi har virkelig kunnet mærke, at de sidste restriktioner er fjernet denne weekend. Der har været rigtig mange sager.

Vagtchefen oplyser, at der i politikredsen er fire personer, som er anholdt efter ordensbekendtgørelsen om beruselse, og så har der været et større, endnu ikke opgjort antal personer, som har været anholdt, men som er løsladt igen, og at natten har budt på mellem 10 og 15 sigtelser. 

- Selvom natten har været travl, så er min vurdering, at der ikke har været mere travlt, end en normal nat før covid-19 ramte os, og nattelivet lukkede ned, men det er jo også ved at være længe siden, så vi har også lige skullet vænne os til det, siger Jørn Bystrup.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har de også haft en travl fredag aften og nat, skriver de på twitter: