Syd Energi i modvind

Der er uro i ejerkredsen bag Syd Energi, hvor flere er utilfredse med energiselskabets mange sideaktiviteter.

Med 1300 ansatte er energiselskabet Syd Energi blandt de største arbejdspladser i det sydjyske, men selskabet kæmper med dårlig økonomi, og skylder 3,2 milliarder kroner bort.

I repræsentantskabet er flere utilfredse med selskabets mange sideaktiviteter, skriver Jyllands-Posten onsdag.

- Pengene forsvinder ud af døren, siger repræsentantskabsmedlem Mogens Elmvang til Jyllands-Posten.

Alene det seneste halvandet år lyder resultatet på minus 210 millioner kroner, og repræsentantskabsmedlem Svend Aage Bek mener, at administrerende direktør Niels Duedahl har fået alt for frie tøjler til at udvide forretningen.

- Han har fået bestyrelsen med på vognen ved at love dem, at de skulle med på firmaets store rejse, siger Svend Aage Bek.

Den "store rejse" består af en række investeringer - blandt de største er overtagelsen af tv-udbyderen Stofa samt en satsning på vindmøller. Desuden har Syd Energi oprettet en kapitalfond, en tænketank og en vækstpulje, der deler penge ud til lokale initiativer.

- Det skal jo også give penge, og det har det ikke gjort endnu. Det er bundlinjen, der tæller, og sidste år var der et kæmpe underskud, siger repræsentantskabsmedlem Mads Schmidt Eriksen.

Administrerende direktør Niels Duedahl afviser, at Syd Energi er i problemer:

- Som erhvervsleder træffer man hundredevis af beslutninger hver dag. Jeg siger ikke, at vi ikke har lavet fejl. Jeg siger, samlet set, at virksomheden er bundsolid, siger Niels Duedahl.