Trods Hyballas afgang undersøger Arbejdstilsynet fortsat EfB: Har mistanke om udfordringer med arbejdsmiljøet

Arbejdstilsynet besøger Esbjerg fB tre gange i løbet af august, da man har mistanke om, at der kan være udfordringer med arbejdsmiljøet.

Efter EfB-cheftræner Peter Hyballa den 11. august meldte sin afgang fra klubben, er stormvejret i fodboldklubben aftaget i styrke.

Selvom man kunne fristes til at tro, at der var lagt låg på sagen, så er dette ikke tilfældet.

Onsdag kunne JydskeVestkysten fortælle, at Arbejdstilsynet vil være at finde i EfB tre gange i løbet af august, da tilsynet vil "undersøge det psykiske arbejdsmiljø".

Sidenhen har TV SYD været i kontakt med Arbejdstilsynet, der kan fortælle, at tilsynet af egen drift fortsat vil se EfB efter i sømmene.

Arbejdstilsynet melder dog ikke om nye informationer i sagen efter Hyballas afgang.

- Grunden, til at vi ønsker at undersøge det psykiske arbejdsmiljø blandt spillerne på førsteholdet, er, at vi har mistanke om, at der kan være udfordringer med arbejdsmiljøet, fortæller Eva Blach-Skov, tilsynschef hos Arbejdstilsynet, i et skriftligt svar til TV SYD.

- Det er vigtigt at få undersøgt arbejdsmiljøet for ansatte i EfB, da Arbejdstilsynet har fokus på arbejdsmiljøet i et fremadrettet perspektiv. Vi har fokus på, om de ansatte er udsat for sundhedsskadelige belastninger i deres arbejde, og hvordan klubben har forebygget eventuelle belastninger, og om eventuelle belastninger har konsekvenser for de ansattes arbejde eller helbred, lyder det fra tilsynschefen.

Ifølge en aktindsigt, som JydskeVestkysten er kommet i besiddelse af, fremsendte EfB den 12. august en intern undersøgelse til Arbejdstilsynet. Her står det klart, at fodboldklubben ikke kunne sikre spillerne fuld anonymitet i undersøgelsen, hvilket har været kritiseret af Spillerforeningen.

Om dette også er en af årsagerne til, at Arbejdstilsynet nu går ind i EfB, svarer tilsynet ikke på.

Første besøg i Esbjerg var torsdag, hvor man gennemførte fem individuelle samtaler med spillere og personale, der har været i klubben i minimum en måned. På de to kommende besøg skal yderligere tre individuelle samtaler afholdes.