TV der bevæger dig

I byen følger de ænder over gaden - på Fanø er det en sæl over strand

Politiets opgaver er alsidige. På Fanø har øens landbetjent Chris Gade netop oplevet Vadehavets pendant til den berømte situation på turistplakaten for Wonderful Copenhagen, hvor en betjent leder en andefamilie over gaden.

- Sælen var yderst frisk og livskraftig på en spadseretur på land, så jeg kunne nøjes med at overvåge, at den selv fandt vej tilbage til Vadehavets bølger, fortæller Fanøs landbetjent Chris Gade til TV SYD. Foto: Chris Gade

Mandag eftermiddag var Fanøs landbetjent Chris Gade på patrulje i øens smukke natur ved Søren Jessens Sand, da han blev opmærksom på en sæl på afveje.

Den berømte turistplakat, som Viggo Vagnby skabte til Wonderful Copenhagen i 1953. Foto: Jan Jørgensen, Scanpix

I første omgang troede han, at der var tale om en syg sæl, der måske skulle hjælpes og i værste fald fald aflives.

- Det viste sig heldigvis at være helt forkert. Den var yderst frisk og livskraftig på en lille spadseretur på land, så jeg kunne nøjes med at overvåge, at den selv fandt vej tilbage til Vadehavets bølger, fortæller Chris Gade til TV SYD.

Da han så billedet, som han tog af situationen, fik han hurtig mindelse om den berømte turistplakat, som Viggo Vagnby skabte til Wondrful Copenhagen i 1953, der viser en andefamilie, som krydser gaden under opsyn og beskyttelse af en betjent.

-  Oplevelsen med sælen er et godt eksempel på det alsidige arbejdsliv, som jeg har som landbetjent på denne dejlige ø, siger Chris Gade.