14 sommerkoncerter skal afløse udskudt festival

Festivalen Fanø Vesterland måtte aflyses sidste år og udsættes i år. Men så kan man jo i stedet arrangere 14 bykoncerter på 14 dage.

Fans af rockfestivals lider. Feberen er oppe på den høje skala og nærmer sig faretruende en crescendo af dødelig rallen. 

Men nu har festivalarrangør Jesper Møller på Fanø Vesterland taget konsekvensen. Han arrangerer 14 koncerter på 14 dage i juli. Midt i Nordby. Med plads til 420 siddende publikummer. 

-  I stedet for bare at sidde og kigge ind i væggen og håbe på, at nogen kom og betalte regningerne, så har vi valgt at gøre noget selv, siger Jesper Møller.

quote

Den her form for koncert er ret genial.

Signe Svendsen, musiker og sanger

Flyttet og udsat 

Det er naturligvis ikke helt Fanø Vesterland-festivalen med 5.000 gæster på hver af de to dage. Den blev aflyst sidste år - på grund af corona-krisen. Og i år er den blevet flyttet fra det sædvanlige tidspunkt sidst i maj til september. På grund af corona-krisen. 

14 store danske navne skal nu spille små koncerter i Nordby.
14 store danske navne skal nu spille små koncerter i Nordby.

Sommerliv hedder de 14 koncerter. Udendørs og med afstand. Det glæder blandt andet en af de musikere, der skal optræde: Sangeren Signe Svendsen.

- Den her form for koncert er ret genial, fordi man som publikummer kan føle sig sikker, samtidig med at man får intimiteten, fælleskabet og en hjertelig oplevelse under åben himmel, siger hun. 

Signe Svendsen - her på FaceTime med Jesper Møller - glæder sig til at komme til Fanø. (Foto: Finn Grahndin)
Signe Svendsen - her på FaceTime med Jesper Møller - glæder sig til at komme til Fanø. (Foto: Finn Grahndin)

Corona-idé bliver nu hængende 

Signe Svendsen pointerer, at sådan en koncert og en koncert på en festival er to meget forskellige oplevelser. Det er Jesper Møller enig i. Han er da også blevet så begejstret for koncertrækken Sommerliv, at han regner med at fortsætte med at arrangere dem til næste år - OG have Fanø Vesterland på plads til maj igen. Som sædvanlig.