Borgmester lovede mere ro - nu er der gået et år

Som ny borgmester i Fanø Kommune lovede Frank Jensen mere ro på det politiske liv på øen. Nu er det første år gået, og spørgsmålet er, hvordan det arbejde går.

Det kom som en overraskelse. Ikke mindst for manden selv.

- Lige pludselig havde jeg fået flest stemmer, og jeg skulle være borgmester, siger Frank Jensen fra Radikale Venstre om det øjeblik, det gik op for ham ved kommunalvalget sidste år, at han skulle overtage borgmesterstolen på Fanø.

quote

Vi bliver aldrig enige om alle ting, og det skal vi heller ikke være, for vi kommer fra forskellige partier

Frank Jensen, borgmester, Fanø Kommune, Rad. Venstre

På et enkelt valg gik partiet fra slet ikke at være repræsenteret til nærmest at dominere byrådet. Partiet bragede nemlig ind med fire ud af i alt 11 mandater

- Der var mange ting, der fløj igennem hovedet på mig. Det var en vild aften, siger Frank Jensen.

Et år efter KV21 på Fanø.
Borgmester i Fanø Kommune, Frank Jensen, ser optagelser fra kommunalvalget 2021, hvor det netop var blevet besluttet, at han skulle være borgmester.
Foto: Jonatan Dybro, TV SYD

Han var en af de i alt ni nye borgmestre, som de 14 kommuner i Syd- og Sønderjylland fik.

- Det har været super spændende, og der har selvfølgelig været både hårde dage og gode dage. Sådan er det jo i alle jobs.

Et løfte om ro

I det tidligere byråd kunne bølgerne gå højt. Rygtet var, at stemningen ikke var god. Det er lovede Frank Jensen at lave om på.

- Nu skal vi kigge fremad, og det handler om Fanø. Vi skal gøre det så godt som overhovedet muligt på byrådsmøderne, siger han og uddyber:

- Vi bliver aldrig enige om alle ting, og det skal vi heller ikke være, for vi kommer fra forskellige partier. Vi har forskellige fokuspunkter og ser verden på hver vores måde. Men der er fokus på sagerne, og jeg synes, at stemning er relativ god.

Hvad mener borgerne på Fanø?

Et år efter KV21 på Fanø.

Marianne Lyngsø, institutionsleder, Nordby

Marianne Lyngsø, institutionsleder, Nordby

Det er jo stadigvæk ungt, det nye byråd, og det tager lidt tid og lære at være politiker, men der er ikke noget at klage over indtil videre.

Et år efter KV21 på Fanø.

Suse Hey Mortensen, pensionist, Nordby

Suse Hey Mortensen, pensionist, Nordby

Det er gået rigtigt godt. Han har klaret sig godt, ham Frank Jensen.

Et år efter KV21 på Fanø.

Annette Grønbeck-Steffensen, pensionist, Nordby

Annette Grønbeck-Steffensen, pensionist, Nordby

Om der er mere ro på, det ved jeg ikke, men jeg synes på den anden side også, at vi trængte til noget fornyelse. Man kan jo ikke få det hele. Så han skal have en chance, og så ser vi, når der er gået tre år mere.