Gratis at tage færgen til sommer: Se perioderne her

Igen i år kan du sejle gratis, men modsat sidste år er det kun enkelte afgange på Molslinjens færgeruter.

OBS!
Siden vi har bragt artiklen, er der kommet ændringer i perioden, hvor man kan tage færgen gratis til Fanø. Vi har tidligere oplyst, at ordningen vil gælde i midten af ugen i juli, august og september. Det er nu ændret til, at man kan komme gratis til Fanø fra søndag til torsdag efter højsæsonen. Det vil sige fra den 15. august til den 30. september. Der er ingen ændringer på Als-linjen. Det er fortsat juli, august og september på tirsdage, onsdage og torsdage.

Skal du til Fanø eller med Alslinjen i juli, august eller september, så behøver du ikke betale for turen i dele af perioden.

Molslinjen, der både står bag færgeruterne Alslinjen og Fanølinjen, har nemlig besluttet, at der i år kun skal være gratis færgeafgange midt på ugen for Als-linjen og søndag til torsdag efter højsæsonen for Fanøfærgen.

- Vi er blevet bedt om i år at sikre, at der bliver plads til, at de lokale kan komme frem og tilbage. Af den årsag vil vi placere de gratis ture på dage, hvor der normalt ikke er helt så meget trængsel, forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard, i en pressemeddelelse.

quote

Det er positivt, at man ikke plastrer Fanøfærgen til med gratis afgange.

Christian Lorentzen (Konservative), udvalgsformand, Fanø

Klar forbedring fra sidste år

I begyndelsen af juni præsenterede regeringen årets sommerpakke, der gør det muligt, at gående og cyklende passagerer samt biler med handicapparkeringskort igen i år kan rejse gratis med færgerne i Danmark.

I modsætning til sidste års sommerpakke har det i år været valgfrit for operatørerne bag færgeruterne at beslutte, hvilke afgange der skal være gratis.

Her har Molslinjen så kun valgt tirsdage, onsdage og torsdage og samtidig spredt det ud over tre måneder for Als-linjen, og for Fanøfærgen er det søndag til torsdag efter højsæsonen. En udmeldingen der umiddelbart falder i god jord hos Christian Lorentzen (Konservative), der er formand for Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget i Fanø Kommune.

- Min umiddelbare reaktion er, at det er positivt, at man fra Molslinjens side trods alt er opmærksom på, at man ikke plastrer Fanøfærgen til med gratis afgange, siger han.

Trængsel på færge og ø

Sidste år var samtlige afgange på Fanøfærgen gratis hele juli måned. Det skabte stor trængsel på både færgen og på øen, hvilket affødte stor frustration hos både lokale og turister.

Christian Lorentzen peger på, at særligt pendlere havde det svært sidste år. Derfor havde han håbet på, at man kunne tage nogle af færgeafgangene ud af den gratis ordning. Men det har ifølge Molslinjens PR- og kommunikationschef, Jesper Maack, ikke været muligt.

- Et af regeringens krav til os som operatører har været, at hvis der laves rabatter på afgange, skal det gælde for hele den dag, siger Jesper Maack.

De gratis afgange tirsdag, onsdag og torsdag gælder på alle Als-linjens færgeruter fra 1. juli til og med 30. september. Du kan komme gratis med Fanøfærgen fra søndag til torsdag efter højsæsonen. Det vil sige fra den 15. august til den 30. september.

Du kan komme gratis til Endelave i august og september.