Flere politikere vil lukke teltlejr i Søgårdlejren

Udlændingestyrelsens beslutning om teltlukninger har blandt andet fået Socialdemokraternes finansordfører på mærkerne.

Selvom Udlændingestyrelsen nu lukker en række teltlejre så står der stadig tomme telte i Søgårdlejren syd for Aabenraa. Her er der tale om et modtagecenter under Justitsministeriet, hvor flygtninge maksimalt skal bo i tre dage.

Teltlejren blev sat op i november sidste år og står der i tilfælde af, at flygtningestrømmen over grænsen pludselig tager til. Men ingen har nogensinde boet i teltene – og det selvom de kører med varme, lys og vagter i døgndrift.

quote

Vi skal ikke spilde offentlige midler på den måde.

Benny Engelbrecht, Finansordfører (S)

Socialdemokraternes finansordfører Benny Engelbrecht mener derfor med udlændingestyrelsens andre lukninger af teltlejre in mente, at der nu er en anledning til at lukke teltlejren øst for Kliplev.

- Jeg tager sagen op endnu engang med justitsministeren for at se, om ikke vi kan få gjort noget mere fornuftigt. Vi skal ikke spilde offentlige midler på den måde, siger Benny Engelbrecht til TV SYD.

Aabenraas Venstre-borgmester skrev i april et brev om problemet til justitsminister Søren Pind. Uden held. Men Thomas Andresen mener fortsat, at teltene i Søgårdlejren skal ned.

Benny Engelbrecht tager nu fat i justitsminister Søren Pind for at få lukket teltlejren i Søgårdlejren.
Benny Engelbrecht tager nu fat i justitsminister Søren Pind for at få lukket teltlejren i Søgårdlejren.
Foto: Louise Bendix Hansen, TV SYD

- Vi skal hurtigst muligt få den lukket, men vi kan beholde materialerne. Fra det øjeblik hvor der vil være et behov, kan vi få den genoprettet, foreslår Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) til TV SYD.

Men hvad får så Benny Engelbrecht til at tro på, at det skal lykkes denne gang?

- Jeg har tidligere vendt sagen med justitsministeren. Nu har man valgt at lukke de andre teltlejre landet over. Så nu må det være på tide, at ministeren svarer på, hvorfor man ikke også gør det her i Søgårdlejren, slutter Benny Engelbrecht.

TV SYD har lørdag forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Søren Pind (V), men det har ikke været muligt. Men ministeriet fortæller, at de i øjeblikket arbejder sammen med Rigspolitiet på at finde ud af, hvad der skal ske med Søgårdlejren i fremtiden.