Debutanten fra Venstre sikrer sig, at vælgerne kender hans navn

Valgkampen begyndte for Venstre-politikeren Chris Preuss sekundet efter, Mette Frederiksen havde udskrevet valget.

Der gik ikke længe, fra Mette Frederiksen klokken 13.00 havde udskrevet folketingsvalg, til Chris Preuss stod på gaden i Sønderborg og førte valgkamp.

Han er en af Venstres folketingskandidater i Sydjyllands Storkreds og debutant ved et folketingsvalg.

- Vi var ude det øjeblik, Mette Frederiksen sagde "1. november" på pressemødet, lyder det fra den 30-årige politiker, der har overtaget kandidaturet efter Ellen Trane Nørby.

Han er født og opvokset i Gråsten og flyttede til København efter studentereksamen fra Sønderborg Statsskole for at læse til folkeskolelærer. Efter nogle år i København, flyttede han med sin kone og to hunde hjem til Sønderjylland og bor nu i Nordborg. 

Chris Preuss på gaden i Sønderborg, hvor han deler valgmateriale ud.
Chris Preuss på gaden i Sønderborg, hvor han deler valgmateriale ud.
Foto: Privat

Står på gaden i Sønderborg

På gaden i Sønderborg kunne Chris Preuss være den første til at fortælle flere vælgere, at valgkampen officielt var gået i gang. 

- Det er min første valgkamp, så det bliver rigtig spændende. Der er brug for noget sund fornuft og et frisk pust, siger Chris Preuss som til dagligt arbejder med politisk rådgivning i Landbrug & Fødevarer.

Selvom han arbejder med politisk rådgivning, er han dog også selv blevet rådgivet af sin forgænger Ellen Trane Nørby.

- Ellen hjælper mig med gode tips og tricks, til hvordan man fører valgkamp. Så det er jeg taknemmelig for. Ellen har jo grundlæggende sagt, at den, der bruger flest timer på gader og stræder, har bedste odds. Så der skal ikke være en eneste, der ikke har set mit navn, når de står i stemmeboksen, mener han.

Det er vigtigt for den debuterende kandidat, at der kommer styr på dansk økonomi og eksploderende priser.

- Folk skal ikke være i tvivl om, de kan betale deres næste regning og få råd til næste måned. Vi skal kigge på moms og afgifter, så vi kan kompensere de mest pressede. Vi kan dog ikke kompensere alle.