Nyvalgt MF'er med styr på førstehjælp

Socialdemokratiets folketingskandidat i Horsens Thomas Monberg Andersen tager et af de seks socialdemokratiske mandater i Østjyllands Storkreds.

Han har været byrådsmedlem i Horsens Kommune siden 2013. Han er Henrik Dam Kristensens afløser. I september måned blev han udnævnt til Årets Hjerteredder 2022. Og nu kan han også skrive folketingsmedlem på CV'et. 

Navnet er Thomas Monberg Andersen, og han har med 5.479 personlige stemmer sikret sig et af de seks socialdemokratiske mandater i Østjyllands Storkreds. Noget der må siges at være et flot valgresultat for en nyopstillet kandidat. 

- Jeg er helt vildt stolt, og mine følelser nærmest bobler indeni, siger Thomas Monberg Andersen. 

En særlig tak sender han til borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen, som har bakket stærkt op om Thomas Monbergs kandidatur og hjulpet med det strategiske arbejde omkring valgkampen. 

Godt samarbejde med Henrik Dam

Som nyopstillet kandidat er det selvsagt givet, at Thomas Monberg Andersen ikke har den store erfaring med Folketinget. 

Derfor har han i forberedelserne til sin valgkampagne været i tæt kontakt med Henrik Dam Kristensen, der indtil nu har siddet på det Socialdemokratiske mandat i Horsens i noget, der minder om en menneskealder. 

- Vi har faktisk haft det godt sammen lige siden jeg blev valgt ind i byrådet. Jeg har talt med ham om, hvad der skulle ske, hvis jeg blev valgt ind, for det vidste jeg reelt ikke inden jeg stillede op, siger Thomas Monberg Andersen. 

Thomas Monberg (S)
Thomas Monberg Andersen er nyopstillet kandidat for Socialdemokratiet.
Foto: TV SYD

Men selvom erfaringen ikke er den største, så er han sikker på, at han nok skal få mulighed for indflydelse med det mandat, han nu tager med sig ind på Christiansborg. 

- Nu går jeg i gang med at afdække, hvilke ordførerskaber jeg kan byde ind på, og så håber jeg, at jeg med tiden kan opbygge et netværk og skabe muligheder for at få min politik igennem, siger Thomas Monberg. 

Han regner desuden med at gå sammen med andre lokale politikere, når det giver mening, så de sammen kan løfte de lokale problemstillinger i Folketinget. 

Årets Hjerteredder-titel ikke brugt i valgkampen

Thomas Monberg har i Horsens og omegn været kendt byrådspolitiker i en årrække, men for den bredde befolkning er han nærmest mere kendt for at have modtaget prisen som Årets Hjerteredder 2022 ved et stort anlagt hjertegalla-show på TV2 Charlie i september. 

Prisen, som han måtte dele med en sygeplejerske fra Horsens, tilfalder dem, fordi de ydede livgivende førstehjælp til en 12-årig pige under en lejrskoletur, hvor Thomas Monberg var med i forbindelse med sit civile erhverv som skolelærer. 

- Jeg har på ingen måde brugt det i min valgkamp, så på den måde har jeg forsøgt at holde tingene adskilt, siger Thomas Monberg Andersen, der også sår tvivl om, hvorvidt han er mere kendt som hjerteredder end politiker:

- Jeg har jo været politikere noget længere, end jeg har haft den her pris, og med 5.749 personlige stemmer, så er det nået ud til folk, at jeg også er andet end hjerteredder. 

Men nogen ulempe er det ifølge Thomas Monberg ikke, at der nu kommer en kandidat i Folketinget, der har helt styr på førstehjælpen. 

- Nu har jeg efterhånden været med til at genoplive tre mennesker, så jeg tænker da aldrig det kan skade at få en hjerteredder i Folketinget, siger han.