Her holder politiets fotovogne oftest

Få overblikket over de veje, hvor politiet oftest holder med fotovognen. Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har man udvalgt syv fokusstrækninger, hvor man holder oftere. Det er veje, hvor der både bliver kørt for stærkt og er mange uheld.

Når politiet rykker ud med deres såkaldte ATK-vogne, så er der nogle steder, hvor de vender tilbage uge efter uge, mens de andre steder kun er en enkelt gang.

Nogle af de steder, hvor sandsynligheden for at støde på en af politiets fotovogne er størst, er Fredericiavej i Vejle eller Tingvejen i Billund. 

50 gange har politiet været til stede på begge strækninger indtil videre i 2022.

Det viser tal, som TV SYD har samlet sammen fra de to politikredse i landsdelen, Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.

I modulet herunder kan du se de 10 steder, hvor politiet har været mest til stede med deres ATK-vogne i løbet af 2022. Du har også mulighed for at finde din egen vej, eller hvilken som helst anden vej, hvis politiet har været der i løbet af 2022.

Her har politiets ATK-vogne været flest gange i 2022

Din søgning gav ingen resultater.

Tryk eller søg på et foreslag her:

  • Vejen
  • Foldingbrovej

Kilder: Sydøstjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi dækker Esbjerg, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Aabenraa og Fanø kommuner, mens Sydøstjyllands Politi dækker Billund, Fredericia, Hedensted, Horsens, Kolding og Vejle kommuner.

Hos Sydøstjyllands Politi vil man ikke kommentere på ATK-indsatsen eller tallene. Det vil Syd- og Sønderjyllands Politi gerne.

Hvad er ATK?

ATK er en forkortelse for Automatisk Trafikkontrol og er en hastighedskontrol foretaget fra en af politiets fotovogne.

I forbindelse med en ATK-aktion stoppes trafikanten ikke på stedet men får efterfølgende tilsendt et brev med en bøde, hvis de har overtrådt farthastigheden.

Ifølge politiet er formålet med kontrollen, at "at sikre at gældende hastighedsbegrænsning overholdes, så trygheden blandt trafikanterne øges antallet af trafikdræbte og tilskadekomne i trafikken reduceres".

Kilde: Rigspolitiet

Vicepolitiinspektør Knud Reinholdt er leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Han fortæller, at man hos politikredsen har syv fokusstrækninger - altså syv veje, hvor man har et ekstra stort fokus på at få nedbragt hastigheden.

De syv fokusstrækninger hos Syd- og Sønderjyllands Politi

Ribevej i Haderslev Kommune
Esbjergvej i Vejen Kommune
Nymindegabvej i Varde Kommune
Haderslevvej i Esbjerg Kommune
Bovvej i Tønder Kommune
Rømøvej i Tønder Kommune
Omfartsvejen i Sønderborg Kommune

Strækningerne er udvalgt ud fra en række kriterier, som Rigspolitiet har udvalgt. Nogle af kriterierne er mange uheld og en vis hastighedsoverskridelse. Derudover har politikredsen været i dialog med kommunerne.

- Ud fra de samtaler har vi fundet nogle strækninger, som vi har sat nogle målkrav på, om at vi skulle nedbringe gennemsnitshastigheden med x-antal kilometer over de tre år. Så når vi går ud af 2023, så skulle de mål gerne være nået, fortæller Knud Reinholdt.

Her er politiet til stede med ATK-vognen på Bovvej, som er en af deres syv fokusstrækninger.
Her er politiet til stede med ATK-vognen på Bovvej, som er en af deres syv fokusstrækninger.
Foto: Hans Lausten, TV SYD

Kigger man i den anden ende af tabellen på de steder, hvor politiet har været færrest gange, så er der en lang række steder, hvor politiet har været med ATK-vognen en enkelt gang og blitzet nul bilister.

Et af de steder er Seminarievej i Ribe. Her har Syd- og Sønderjyllands Politi været til stede med en fotovogn i 59 minutter. I den periode passerede 124 køretøjer ATK-vognen - ingen kørte for stærkt.

Har du bestilt en færdselskontrol?

Hvis du har bestilt en af politiets ATK-vogne til at komme ud til din vej, vil vi gerne høre fra dig.

Send en email til asko@tvsyd.dk og fortæl hvor, du har bestilt en vogn til og hvorfor.

- Når vi kun har været der en enkelt gang, så er det typisk en borgerhenvendelse, fortæller Knud Reinholdt.

Som borger har man nemlig mulighed for at "bestille" en ATK-vogn, hvis man eksempelvis oplever, at bilerne kører for stærkt på den vej, man bor på. 

Cirka 350 borgere "bestilte" i 2022 en ATK-vogn hos Syd- og Sønderjyllands Politi.
Cirka 350 borgere "bestilte" i 2022 en ATK-vogn hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Når politiet får en "bestilling" bliver den taget med i overvejelse, når politiets færdselsafdeling udvælger de steder, hvor de tager ud med deres fotovogne.

- Ofte kommer vi ud, og så viser det sig, at borgeren måske oplever en utryghed, selvom der generelt ikke er en overtrædelse, siger han.

Knud Reinholdt kan ikke oplyse præcist hvor længe politiet generelt holder på et sted, når vognen er rykket ud på baggrund af en borgerhenvendelse, men han fortæller, at vognen oftest holder på en strækning flere timer - også selvom, der ikke bliver blitzet mange bilister.

Info om tallene

Om tallene fra Sydøstjyllands Politi: Målinger og bøder opgjort for perioden 1. januar – 25. november 2022 (Billund, Fredericia, Hedensted, Horsens, Kolding, Vejle kommuner).

Om tallene fra Syd- og Sønderjyllands politi – målinger opgjort for perioden 1. januar – medio november 2022. Bøder opgjort for perioden 1. januar – 14. december 2022 (Esbjerg, Fanø, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Aabenraa kommuner).

OBS: Tallene viser alene, hvor mange sager der opfylder kravene til bøde, samt hvilken bøde de vil stå til, hvis bøden vedtages. Derfor skal tallene tages med forbehold, fordi de ikke siger noget om, hvor mange bøder der vil blive endeligt vedtaget.