1.800 patienter stod uden læge

Patienterne i Stig Gerdes' praksis stod onsdag uden læge. Derfor har han overdraget sit ydernummer, så Region Syddanmark har ansvar for patienternes lægebetjening

Den kontroversielle Fredericia-læge Stig Gerdes smed i dag kitlen i ringen. Med øjeblikkelig virkning har han opgivet sin lægepraksis og overdraget sit ydernummer til Region Syddanmark. Det skriver Fredericia Dagblad. 

Det sker, efter en uenighed mellem Stig Gerdes og hans lægevikar, Jørgen Larsen, fik lægevikaren til at sige op onsdag morgen. 

Opsigelsen betød, at de cirka 1.800 patienter i Stig Gerdes praksis i Fredericia pludselig blev lægeløse. Derfor så Stig Gerdes ingen anden udvej end at overdrage sit ydernummer.

- Hvis ikke jeg øjeblikkeligt overdrager mit ydernummer, har patienterne ingen læge. Hvad skal jeg ellers gøre? Jeg er ked af, at dette måtte blive enden på 39 år som læge. Men sådan blev det, siger Stig Gerdes til Fredericia Dagblad.

Ved at overdrage sit ydernummer sikrer Stig Gerdes, at de 1.800 patienter ikke står uden læge. Region Syddanmark har nemlig nu ansvaret for at sikre patienternes lægebetjening.